maanantai 30. marraskuuta 2015

Viimeinen vuoro-aistikauhuesitys

"Teatteri Tuike toteuttaa tänä syksynä aistikauhuesityksen Viimeinen vuoro. Yleisö kokee moniaistillisen esityksen side silmillään. Viimeinen vuoro-esityksessä illan viimeinen metro lähtee matkaan katsojat mukanaan. Pian tavallinen metromatka kuitenkin muuttuu kauhujen näyttämöksi, kun yliluonnolliset voimat valtaavat vaunun. Toivoa nopeasta ulospääsystä ei ole."

Oon edelliset esityskaudet missannut - mun tietooni tullessaan esitykset ovat olleet jo loppuunmyytyjä. Nyt Maija pelasti ja infosi mua uusista näytöksistä ajoissa ja varattiin liput viime lauantaille.

Esitykseen myytiin kahta lajia lippuja: pelkääjän paikkoja ja HC-paikkoja, molemmat maksoivat saman verran eli 20e. Pelkääjän paikalla henkilökohtaiseen tilaan ei kajottu, HC-paikalla "katsojaan" saatetaan koskea. Jos musta olisi ollut kiinni, olisin ottanut pelkääjän paikalle lipun, mutta Maija suostutteli HC-lippuun, koska maksoivat saman verran ja esityksestä oli saatava kaikki mahdollinen irti.

Lauantaina siis ajeltiin Teatteri Tuikkeen tiloihin Helsinkiin, pistettiin siteet silmille ja hypättiin metron viimeiseen vuoroon. Silmälaput laitettiin silmille jo ennen "metroon" menemistä ja meidät ohjattiin kädestä pitäen paikoilleen. Illuusiota ei siis rikottu heti alussa tilan näkemisellä. Oli parempi kuin olin ajatellut - äänillä ja tuoksuilla pääsi pitkälle. Ja niillä kosketuksilla, yhyy... Tosin sain yleensä heads upin, kun takanani HC-paikalla istuva nainen kiljahti joka kerta, kun häntä koskettiin. :P Myönnän, että välillä pelotti sen verran, että piti avata silmät, jotta näki vähän valoja ja varjoja silmälappujen alanurkasta. Pääsin takaisin niihin realiteetteihin, ettei tässä ole mitään hätää. Viimeisen vuoron saa helposti pilattua muille, joten en paljasta tässä sen enempää juonesta tai milloin ja miten HC-paikkalainen sai lipulleen vastinetta. Esitys kesti tunnin ja tykkäsin siitä kovasti, oli niin erilainen kuin mitkään muut teatteriesitykset, joissa olen ollut. Joutui ihan eri tavalla kokemaan ja olemaan mukana. Suosittelen!

Ensi torstaina ja perjantaina on kauden viimeiset näytökset (3.12. klo 19.00, 3.12. klo 21.00, 4.12. klo 19.00, 4.12. klo 21.00), hopihopi jos kiinnostuit! :)

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa jännältä! Ois hienoa joskus päästä kokemaan, mutta toisaalta vihaan pelkäämistä :D Mut ehkä juuri siksi pitäisikin mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teatteri Tuikkeella on tän lisäksi ollut aistiesityksenä Pieni tulitikkutyttö, joten todennäköisesti näitä vielä tulee eri kategorioissa, että pääset säkin katsomaan, jos kauhu ei kiinnosta. :)

   Poista
 2. Mun sokeat kaverit on hehkuttaneet tuota esitystä. Jännä konsepti kaikenkaikkiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla olikin mielessä, että nyt pääsee sokeatkin nauttia teatterista täysin siemauksin. :) Jännä on konsepti kyllä, en tällaisesta ollut kuullutkaan ennen kuin Viimeisestä vuorosta aikoinani näin mainoksen.

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)