lauantai 2. tammikuuta 2016

Katse tulevaan

Toiveita vuodelle 2016:

1. Lottovoitto
2. Kihlat
3. Painonpudotus

Näistä vain viimeiseen voin varsinaisesti vaikuttaa, joten olen nyt yksi niistä pullukoista, jotka aloittavat vuodenvaihteessa liikunnan, mutta toivottavasti en yksi niistä, jotka lopettavat sen tammikuun jälkeen. Tipaton tammikuu on niin helppo juttu, että se tulee joka tapauksessa tehtyä ilman yrittämistä (4.1. tulee täyteen puoli vuotta viimeisestä alkoholinnauttimiskerrasta ja seuraavaan kertaan on vielä melkein samanmoinen), joten koitan sellaista, joka on mulle varmasti ihan naurettavan vaikeaa: herkkulakko. Pitää keksiä joku korvaava hyvä nomnom pahojen päivien varalle... Wish me luck! Vaikka ennemmän kuin onnea tarvitsen selkärankaa ja vahvaa tahtoa.

Nimin. Vuoden eka lenkki takana


Things I wish for this year: 1) Winning the lottery 2) Getting engaged 3) Losing weight

Since part 3 is the only one I can actually influence on I'm now one of those chubby people who'll start exercising at the turn of the year. Hope I'm not one of those who'll finish it after January... In Finland quite many keeps a sober January, but because I'll only drink a few of times in a year anyway that's not necessary at all. Instead I deciced to do something that's going to be really hard for me: I'll try a month without candy. So candy, chocolate, icecream, cakes, biscuits all that sort of things are banned. Wish me luck!

The first walk of the year is done. Was not fun, cold and boring. :P

5 kommenttia:

 1. I got a fitbit and sparkpeople iphone app, I write calories of whatever I have eaten every day and it tracks how much I have lost at the gym and while walking and I have lost like 20kg in about 14 months :) nothing is banned but I am tracking everything and just cooking more and trying to eat healthier in general! I never cook anything sweet though :) and from meat, which I eat mostly twice a week, its just chicken and tuna, rarely beef, no potatoes at all and no white bread except a rare pastry :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I've been yo-yo dieting almost half of my life. It's not that I don't know how to eat and exercise properly, the problem is that almost all food is so good and being at home instead of gym or whatever is so much better. :P But yeah, there's some good sites for tracking how much calories you eat and burn. :)

   Poista
 2. Koita pupu opetella siinä liikunnassa rytmi, jota pystyt noudattamaan loppuelämäsi. Ei 6 kertaa viikossa 3h kerralla salilla käymistä! Hommaa vaikka aktiivisuusranneke ja yritä saada palkki täyteen edes 4 päivänä viikossa. Herkutellakin saa ja pitää, mutta mitäs jos täysikieltäytymisen sijasta yrität pitää sen vaikka yhdessä kerrassa viikossa/kuukaudessa? Jos hammasta purren liian radikaalisti muuttaa elämäntapojaan, ei sillä saavuta loppupeleissä pysyvää tulosta.
  Niin ja muista lotota, että voisitkin sen lottovoiton voittaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aktiivisuussrannekkeet on ihan höpöhöpöä mitä noita Eetun ja iskän rannekkeita oon sivusta katsonut. Vähän jos kättä heiluttaa paikoilla ollessa tai vaikka ruokaa tehdessä ni yhtäkkiä on askeleita kertynyt vaikka kuinka.

   Ja joo, kyllä pitää välillä herkutella. Tää tammikuu nyt menee näin, mutta jatkossa sit koitan pitää kiinni siitä kerran viikossa rytmistä.

   Poista
  2. Oon kyllä eri mieltä aktiivisuusrannekkeiden höpöhöpöistä. Askeleet tulee mittariin pienellä viiveellä, että jos juuri oot kävelly, istut, katot lukeman ja heilutat kättäs jonka jälkeen katot taas numeroa niin ne muuttuneet lukemat on siitä kävelystä eikä heiluttelusta.
   Hyvin on pitäny paikkansa info siitä paljon päivässä istun, makaan tai kävelen (seurannut niitä askelia myös kännykän eri sovelluksella) ja trust me, se vähimmäisvaatimus 10 000 askelta on todella paljon. :D
   Kyllä itseä ainakin kyseinen härpäke motivoi kun konkreettisesti näkee miten passiivinen sitä toisinaan on. Puhumattakaan kun siihen yhdistää sykemittarin ja näkee datana kuinka kunto kehittyy ja kuinka tulisi treenata.
   Ps. Oon tässä nyt 5min aikana kuudesti heilutellut kättäni ja Loopin luku ei ole muuttunut 106 askeleesta mihinkään.

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)