maanantai 29. helmikuuta 2016

Firman tilaisuus ja elämäni ensimmäinen brunssi

Mulla kyllä jo entuudestaan oli Stephen Kingin SE vanhana (2. painos vuodelta 1988) kaksiosaisena pokkarina. Hypistelin kirjakaupassa uutta ihanaa kaunista kovakantista kunnon tiiliskiveä ja pakkohan se oli saada huolimatta jo omistamastani vanhasta versiosta. Tammen sivuilta: "Kaikista Tammen käännöskirjoista Se on kaikkein kysytyin. Tätä klassikkoa on ollut vaikea saada edes divareista, ja nyt, 30 vuotta alkuteoksen ilmestymisen jälkeen, tuomme tarkistetun käännöksen kaikkien vanhojen ja uusien fanien iloksi – ja kauhuksi." Eikä mennyt suoraan hyllyn koristeeksi, pari iltaa on jo venähtäneet tätä lukiessa.


Meillä oli perjantaina firman koulutustilaisuus. Ensin kerrattiin miten edellisvuosi oli sujunut, seuraavaksi tuli parin tunnin luennointi ja pari ryhmätyöharjoitusta ja lopuksi vielä kerrottiin tulevasta vuodesta. Saatiin vähän jotain pientä mupellettavaa ja paljon kaikkea juotavaa. Aika perus.

Mutta! Apua! Yhtäkkiä seuraavassa slaidissa oli kuva peukkua näyttävästä Hasselhoffista ja viiden eniten merkkejä kirjoittaneen (oon tekstinkäsittelijä, puran lääkäreiden saneluja) tekstarin nimet. Olin kolmas! Ja meitä sentään on firmassa about 80 henkeä, tosin osa on johtoa ja osa freelancereita. Mut silti! Wohoo! Jouduttiin kaikkien eteen pällisteltäväksi ja saatiin skumppapullot. Multa joskus kysytään, että saanko muka kotona mitään aikaiseksi tai onko työtahti etänä työskennellessä hidastunut, nyt siis ihan todistetusti ei ole. : )

Olin aluksi epäileväinen koko koulutustilaisuuden suhteen, mutta hyvinhän se meni. Paria tyyppiä, jotka tunsin jo ennen tuolla työskentelyä, olivat saikulla, mutta onneksi heti pihalla törmäsin kollegaan, jonka kanssa aikoinaan työskenneltiin yhtäaikaa toimistolla. Tutun naaman seuraan siis lyöttäydyin ja auditoriossakin istuttiin vierekkäin. Myös ryhmätyöt mietitytti, niiden piti olla jotenkin olennaisia ja meidän työhön liittyviä, mutta eihän meistä suurin osa ole toisten kanssa tekemisissä kuin Telegramin kautta, kun työskennellään kotoa käsin. Oli ne kyllä onneksi ihan fiksuja ja mielenkiintoisia tehtäviä. Tuntui kuin olisin mennyt kouluun reilun kymmenen vuoden taon jälkeen: auditoriossa luennon kuuntelemista ja ryhmätyöskentelyä.

Jatkoina meillä oli standuppia Apollossa, mutta feidasin ne ja menin Baseen istumaan tuttujen kanssa kanssa. Kaveri sai töitä Marvelilta piirtäjänä ja hän tahtoi juhlistaa asiaa. Ihan uskomattoman siisti juttu. :o


Kati pyyteli seurakseen brunssille ja sunnuntaina päädyttiin Kuja Bar & Bistroon Hakaniemeen. Oli muuten elämäni ensimmäinen brunssi. Kyseessä oli aika pieni ja tiivis paikka, jonne paikat piti varata ennakkoon, ja ravintola olikin ihan ääriään myöten täynnä. Brunssi maksoi 18e. Tarjolla oli kuutta eri lajia salaattia, lämpöisinä ruokina ribsejä, makkaroita, munakasta, simpukoita (tätä tällaistakin testasin ensimmäistä kertaa, ei jatkoon, hyi) ja tofua, munakoisoa ja paprikaa maustekastikkeessa. Salaatteja oli joka lähtöön, mutta ne eivät kovin erikoisia olleet. Croissantit ja leivät (heillä ihan itse leivottu) olivat tosi hyviä, samoin kaikki lämpimät mössöt simpukoita lukuunottamatta. Oli varmaan parasta makkaraa, mitä oon koskaan maistanut. Jälkkärit meni kuitenkin kuitenkin kaiken yli, oli ihania browniepaloja, vohveleita ja jotain toistakin nomnom kakkua. Kaksi tuntia siellä istuttiin, mussutettiin ja juoruiltiin kunnes piti vapauttaa paikat seuraavaa kattausta varten. En ottanut ainuttakaan kuvaa Kujassa... Kujalla...? Enivei, joten alla olevan kuvan nappasin Kujan fb-sivuilta.


I do have an old (1988) two-part paperback edition of Stephen King's It , but I reaaally wanted this new beautiful gigantic hardcover version! Of all the books Tammi have translated and published, It is the most popular and demanded and because that old two-part version is hard to find even from antiquarian bookshops Tammi published this new one.

On Friday we had a mandatory training seminar. First we were told how last year went, then there was 2-hour lecture with group exercises. After that we talked about next year and upcoming things and finally we got to eat. Aaand! Suddenly a slide appears where's a picture of David Hasselhoff with his thumbs up and the names of five employees that had written the most characters (we write down doctors dictations). I was third, wohoo! We have about 80 people in the company, of course part of them is management and part freelancers, but still! We all needed to go in front of the auditorium to let everyone stare at us and we got champagne bottles as a thank you. I have been asked if I get anything done working from home and is my pace slowed down, but evidently no. :P The "afterparty" would of been in a night club watching standup, but I went to a bar to celebrate a friend who got a job from Marvel as a comic artist, how cool is that. :o

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)