tiistai 19. huhtikuuta 2016

Back to the nineties (ysäriteemaiset yhteissynttärit)

Kuvat: minä / Hanna / Eliza Rask

Ysäribileiden asun ja rekvisiitan etsiminen oli jo alkanut hyvissä ajoin viime kuussa. Kaverilta kreppirauta lainaan, toiselta Spice Girls-paita ja sellainen ikoninen choker-kaulakoru ja samanlainen rannekoru ja porukoilta löytyi kaksi paria siskon vanhoja läskipohjakenkiä. Internetin ihmeellisestä maailmasta löysin Spice Girls-minirepun ja -paidan, jonka käytössäni olevista kahdesta paidasta valitsin ylleni. Omasta takaa löytyi SG-kaulakoru ja hetki ennen lähtöä laatikosta löytynyt trolli. Eikä edes näyttänyt tyystin hirvittävältä, tykkäsin omituisen paljon krepatusta tukasta ja chokerista, minireppu oli supersöpö ja mietin, että Spaissaripaita voisi olla kova juttu pistää Nummeenkin ylle.Ennen juhlia meillä oli täällä pienimuotoista etkoilu- ja ruokailutoimintaa. Väänsin fetasalaatin ja Eetu paistoi piffit. Vieraiksi saatiin Maija ja Maarit. Maija oli joka tapauksessa meille tulossa, kun mun piti hänen kreppirautaansa lainata ja Maarit oli edellisiltana kysynyt multa, että lähdenkö hänen kanssaan syömään ennen bileitä. En kyennyt, joten pyysin hänet meille, kutsuun sisältyi kyyti keskustaan.

Olin jo aiemmin meikannut, nyt rupesin kreppaamaan hiuksiani, Maija auttoi takaosioiden kanssa. Kyllä siihenkin lystiin sai reilun tunnin menemään. Vielä asianmukaiset vermeet ylle, pikaiseti pari kuvaa pihalla ja menoksi.

Jätettiin auto entisen Cornerin holleille ja käveltiin (Eetu oli niin hirvittävän näköinen Matti Näsä-asussaan, että se onneksi veti kaiken huomion pois meistä tytöistä) juhlatilojen tykö. Siinä oli muutamia kavereita jo odottamassa ovien avautumista. Viisi synttärisankariamme (kolme heistä täytti 30, muut kaksi 29) olivat varanneet Back to the nineties-teemabileilleen Bäkkärin yläkerran.


18:00 Doors open
18:30-19:00 Surprise act
19:00 Welcome speech
19:30 Beneath the Endless
20:00 Captain Mica and the Backspice presidents
22:00 Private party ends


Vieraita oli eventin mukaan 114, mutta osalla oli avec mukana. Koko neljän tunnin ajan oli happy hour, olivat saaneet järkättyä hyvät spessuhinnat meille. Lisäksi oli ohjelmaa ja koristeita ja valotikkuja ja kakkua ja vieraskirjaa ja ja ja! DJ soitti erinomaista ysäriä. Surprise act jäi vähän pimentoon, en ensin edes tajunnut, että lavalla tapahtui mitään, koska kukaan ei kuuluttanut asiasta. Vähän se oli semmoista huomaamatonta taustamusiikkia. Siinä olis siis laulaja ja kitaristi esittämässä puolen tunnin ajan biisejä, joista en muista yhtäkään. Beneath the Endlessissä soitti kaksi synttärisankaria ja toinen bändi soitti ysäribiisejä raskaampina versioita.


Minun lempparitytöt! ^^Musta on tosi höhlöä, että jotkut ei viitsi pukeutua vaikka teema on tiedossa. Varsinkin, kun sankarit viitsii järkätä näin isosti kavereilleen jotain. Ei siinä, jos ei ole varaa hommata mitään uutta, eikä kaapista löydy tilanteeseen mitään sopivaa, mutta se, ettei ole tarpeeksi huumorintajua ja ottaa itsensä liian vakavasti, eikä halua näyttäytyä missään muissa kuin omissa vaatteissa... Pöh. Onneksi paikalla oli kuitenkin paljon kunnon yritystä ja sanattomaksi vetäviä asukokonaisuuksia.

Siellä oli myös odottamaton yllätys - meidän sveitsiläinen kaveri David! Jonka siis ei pitänyt tulla bileisiin. Se oli jo toistamiseen näiden vuosittaisten bileiden kanssa saanut pidettyä salaisuutena, että on tulossa yllätysvisiitille. Hyvin onnistui, multa ainakin suu loksahti auki.Kun kello alkoi näyttää yhtätoista, yksityisbileet olivat loppuneet tuntia aiemmin, muutkin kuin kaverit pääsivät juhlatiloihin ja suurin osa porukasta oli jo lähtenyt muualle, päätettiin kyytiläisteni kanssa lähteä kotiin. Hannan heitin kotiin ja Maija tuli mun luokse yöksi. Kävin vielä ennen lähtöä pusimassa Eetua, se kun lähtisi puolilta öin Onnibussilla Ouluun ja jatkaisi siitä aamulla toisella bussilla Raaheen serkkunsa rippijuhliin. Se oli ehtinyt jo aiemmin käydä autolla vaihtamassa Matti Näsä-vermeensä normivaatteisiin ja pessyt naamansa. Ei sekään ihan minkä tahansa näköisenä kirkkoon ilkeä mennä. :')

Kiitettävästi nuo synttärisankarit jaksaa joka vuosi järkätä juhlat, melkoista panostusta. :) Nyt kun itse oon alkanut jo hyvissä ajoin organisoimaan omia kolmekymppisiä, tiedän, ettei asiat ihan hetkessä ja ongelmitta järjesty.
This was the seventh year my friends held their joint birthday party. This time the party was at Bar Bäkkäri with a nineties theme. So basically people left me speechless with their outstanding outfits and the DJ played only the best 90's hit songs. There were cake, decorations, guestbook, glow sticks and two bands. In another band played two birthday boys and the other one played heavy versions of 90's music. Above you can see the schedule. I was a huuuuge Spice Girls fan back then so I decided to go as a fangirl.

2 kommenttia:

 1. Huikeet hippalot! Harmi ettei kukkaan ikinä omassa piirisä järkkää mitään teemasia tai yleesäkkää minkäänlaisia pippaloisia.. :D Joskus oli yhellä kaverilla "väribileet" jonne puolet porukassa tuli perus mustissa koska olishan se ollu noloa laittaa päälle jotain värikästä. Järjestäjä ja pari muuta oli käyneet koluamassa kirppareilta kaikista värikkäimmät rievut joista kasailivat kunnon väriloistot! :D Täytyy kyllä myöntää, että sillon oli itekki tyhymä tylsimys ja värikkyyttä oli vaan asusteissa, muuten ilmaannuin paikalle mustissa. :D

  Ihana toi sun lookki, voihan spaissarit. :') Ja Näsän nähdessä sain varmasti koko loppuviikoksi päähän soimaan "....JUMANKAUTA JUU NÄÄS PÄIVÄÄ, EI OLE HUOLEN HÄIVÄÄ...".. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollakin oli porukka käynyt UFFilla ja kirppareilla tekemässä löytöjä. Nää yhteissynttärit on useamman vuoden ollut teemalla (why is this in my closet, rockstar, gangster, like a sir) ja minä ainakin tykkään, että on välillä vähän muutakin kuin vaan perusbileet. :)

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)