keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Color obstacle rush - väriestejuoksu '16

Piti jo viime vuoden elokuussa mennä erään toisen järjestäjän värijuoksulle Helsinkiin, mutta se peruttiin. Ei väkisin, höh! Nyt huomasin vasta kuukautta ennen tätä tapahtumaa, että tällainen järjestetään ja koitin kovasti viikon verran puhua kavereita mukaan kunnes viimein sain ylipuhuttua seuralaisen itselleni ja ostettiin liput. Vajaata vuorokautta ennen tapahtumaa toinenkin kaveri päätti extempore lähteä mukaan.

Pointtina oli siis suorittaa viiden kilometrin reitti, jolla on esteitä ja värjäyspisteitä. Sen sai suorittaa juosten, kävellen tai vaikka tanssien ja se sopi kaiken ikäisille. Mulla ei ole minkäänlaista hyvää juoksutekniikkaa tai kestävyyttä sellaiseen, jotan alunperinkin oli tarkoitus ihan vain kävellä se 5 km reitti läpi.


Huhtikuu ei ehkä ihan optimaalisin aika tällaiseen tapahtumaan ole, mutta varautumalla hyvin pääsee pitkälle. Vielä paria päivää aiemmin povattiin sateista säätä, mutta onneksi ennuste siitä kuitenkin vähän parani. Varustautuessa piti kuitenkin ottaa huomioon, ettei mukana ole mitään terävää tai esteitä vahingoittavaa tai sellaisia osia, joista saattaisi jäädä kiinni esteisiin. Narikkaan sai jättää kamat, mutta mietin pitkään, että haluaisin kameran mukaan. Mutta minne minä sen tungen ja miten suojaan esim. mahdollisilta vesi- tai vaahtoesteiltä. Koska tyyli ennenkaikkea, lainasin porukoilta vyölaukun, jonne tungin kameran, jonka olin suojannut minigrip-pussilla. Silmiä suojasi Eetun tyylikkäät douchebag-lasit. Sillä on niitä pieni kokoelma, joten lainasin sellaiset seuralaisillenikin.Sitten tapahtumapäivään. Ilmeeni, kun kotona ehti aamupäivästä jo tulemaan vettä, räntää ja rakeita... -_- Keskustaan oltiin kuitenkin luvattu +6 astetta ja puolipilvistä, toivoin tämän pitävän paikkansa. Legginssit, shortsit, pitkähihainen ja siihen päälle vielä toinen huppari, sillä pärjännee. Maija tuli mun luo ensin ja jätti koiransa Eetun huostaan. Ajettiin asemalle ja otettiin siitä juna keskustaan. Ohjesähköpostissa oltiin sanottu, että paikalla pitäisi olla vähintään 30min ennen omaa lähtöä. Oltiin piirun verran alle tunnin etuajassa. Ensin jonotettiin hakemaan ranneketta ja paitaa. Tästä siirryttiin narikkajonoon. Hanna tuli puolen maissa ja haettuaan paitansa hän hyppäsi meidän kanssa narikkajonoon, joka suoraan sanoen kusi. Vikan lähdön porukka yritti saada sinne kamojaan samaan aikaan, kun jo juosseita tuli koko ajan lisää ja lisää toisesta suunnasta ja muodosti oman jononsa narikkaan. 14.45 olisi alkanut alkujumppa ja kello lyödessä 15 oltiin edelleen narikkajonossa. Ruvettiin törkeiksi, etuiltiin ja saatiin kamamme narikkaan ja mentiin starttijonoon.


Olisin toivonut fb-eventtiin tai Väriestejuoksun fb-sivuille vähän jotain hypetystä ja teasereitä, kuten kuvia esteiden kokoamisvaiheesta ja etenkin karttaa reitistä. Ei mitään... 5 km menee mulla vajaaseen tuntiin kävellen, koko reitti esteineen kesti mennä olikohan se joku 1h 20min. Kaisaniemen puistosta lähtenyt reitti kiersi Töölönlahtea, Tokoinrantaa ja Kaisaniemenlahtea. Mulla oli kyllä kivaa, kun seurana oli kaverit, oli kivoja esteitä ja värejä wohooo, pieni ajoittainen tihkusadekaan ei haitannut, mutta epäkohtia oli uskomattoman paljon. Vesipisteiltä oli vedet kuulemma loppu jo toisessa lähdössä (me oltiin vikassa eli viidennessä startissa), pari estettä oli mennyt rikki, vaahtoesteessä vaahto loppu, opasteet oli surkeat ja sen takia kerran mentiin hetki väärään suuntaan, kunnes kanssajuoksijat avittivat oikeaan suuntaan. Ja sitten tuohon päälle vielä se narikkakaaos.


Maalissa saatiin mitalit ja väripussit ja ehdittiin vikoihin väribileisiin. Lavalla oli Fressin porukkaa tanssittamassa ja hyppyyttämässä meitä ja kaikki heittivät väripussinsa yhtäaikaa ilmaa. Se kieltämättä näytti siistiltä! Nyt päästiin onneksi suoraan narikkaan, koska oltiin lähdetty lenkille vikojen joukossa. Vähän koitettiin puhdistella itseämme ja heitin laukkuun likaisen paidan ja hupparin ja heitin takin ylle. Junassa jäätiin ihan suosiolla seisomaan oven viereen, ettei havistu joka paikkaan. Näytettiin hyvältä monivärisine kasvoinemme.


Asemalta hypättiin autoon. Olin ottanut mukaan auton suojaksi itselle megaison pyyhkeen kuskin paikalle ja kavereille takapenkille levitettiin piknikviltti. Oli superihana loppupäivä vielä kävelyn päälle: Maija teki meille herkkuruokaa (kanapestopastaa ja salaattia ja olipa se vääntänyt meille pataleivänkin), saunottiin ja katseltiin leffaa. Toki piti vähän pyykkiäkin pestä: väri lähti hyvin, kun heitti koneeseen ja pisti lyhyellä kylmällä ohjelmalla pyörimään. Vaikka olikin hauskaa (kun itse siitä sellaisen teki, eikä antanut huonojen järjestelyjen masentaa), en aio uudestaan osallistua juurikin noiden kaikkien epäkohtien takia.I participated to a Color obstacle rush last Saturday. It was a 5 km run (walk/jog for me) in Helsinki with some fun obstacles here and there and colouring points where they threw color powder at us. The event was organized sooo poorly (queues after queues, some broken obstacles, no water at water points, no proper marking at the route...) but in spite of everything I did have fun. Friends, colours, obstacles, exercise. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)