maanantai 11. huhtikuuta 2016

Päiväristeily Tallinnaan

Iskä oli käynyt kylässä toissaviikolla ja kysynyt siinä samalla lähdetäänkö sen seuraksi viinanhakureissulle Tallinnaan. Myöhemmin samalla viikolla kävin porukoilla ja katsottiin hyvä päivä kaikille, kotona varasin meille matkan.

Väli-informatsuunina: äiti on 152-senttinen yrittäjäpygmi, samanlainen lukutoukka kuin minäkin. Iskä on golfkaheli syöpäsurvivor, talonrakentaja ja kirvesmies.

Lauantaina mulla oli herätys kasilta, tosin heräsin jo 7.30. Luonnotonta viikonlopputoimintaa. Iskä ja äiti tulivat hakemaan mut ja Eetun ennen ysiä ja huristeltiin Länsisatamaan. Jätettiin auto pitkäaikaisparkkiin, jonotettiin lähtöselvitykseen ja luppoaikaa jäi jopa vartti ennen kuin päästiin laivaan.


Suunnattiin suoraan isoimpaan tanssiravintolaan/baariin/mikä olikaan, ihan siellä nokassa, ja vallattiin yksi pöytä. Siinä istuttaisiin seuraavat reilu kaksi tuntia. Olin ottanut Skip-Bo-kortit mukaan ja pyytänyt porukoita ottamaan tavalliset pelikortit. Niitä lätkittiin melkein koko matka-aika iskän kanssa. Välillä Eetukin pelasi, äiti ei. Koko ajan joku siis oli pöydässä, ettei menetetty sitä. Opiskelijaryhmä haalareissaan istui tanssilattialla, kun ei muutakaan tilaa ollut. Dj-tyttö soitti pelkkää kasaria. Iskä ja Eetu kävi hakemassa Irish coffeet, me käytiin äidin kanssa jossain vaiheessa tekemässä tutkiva taxfree-reissu, josta ostin vain yhden karkkipussin yhdessä matkalla syötäväksi. Turha sieltä vielä oli mitään sen kummempia ostoksia tehdä, ettei niitä joutuisi koko päivää raahaamaan edestakas + takastulomatka olisi toisella laivalla.Laiva oli 12.30 Tallinnassa. Käveltiin vanhaan kaupunkiin ja käytiin iskän siskon suosittelemassa Kalle Kustassa. Otin villisikaa, äiti kuhaa, iskä karhua ja Eetu lehtipihvin. Ihan ok, muttei mitään erikoista. Käveltiin takaisin satamaan päin ja käytiin SuperAlkossa. Äitihän ei juo 1-2 drinkkiä enempää vuodessa ja iskälläkin se on vähän niin ja näin kihdin takia. Että en tiedä kuinka fiksu ja kannattava tämä reissu nyt sitten oli. :D Minä ostin Somersby-lavan juhannusta varten ja Eetun kanssa yhteisen kymppipäkin viinaa. Omasta osuudestani teen lakua (viinaa+vettä+Lakrisalia), joka tulee menemään suurimmaksi osaksi muiden kurkuista alas.

Ostosten jälkeen mentiin satamaan odottelemaan laivan lähtöä pullakahvien parissa. Tunti istuskeltiin ennen kuin päästiin laivaan.
Tälläkin kertaa etsittiin samantien istumapaikat, ne löytyi heti sisääntulon jälkeen vasemmalta baarista. Jälleen sama työnjako, koko ajan joku piti meidän paikkaa. Käytiin äidin kanssa shoppailemassa. Taxfreestä etsittiin ensitöiksemme siskon toivomat asiat ennen kuin alettiin miettiä mitä itse haluttaisiin. En ostanut kuin vähäsen suklaata, Lakrisalia ja vappujuomat eli lasten kuohujuoman, jossa on Jack Sparrow'n kuva. Jälleen pelailtiin korttia koko matka (Skip-bo, maija, seiska, ristiseiska) ja kuunneltiin baarissa soittanutta naistrubaduuria.

Takaisin Helsingissä oltiin 18.30. Soitettiin siskolle onko se kotona ja haluuko se heti karkkinsa. Käytiin siis matkalla heittämässä sille ostokset ja riehaannuttamassa sen swägikoira, jonka jälkeen porukat ajoi meidät kotiin. Ei siinä illalla oikein enää mitään jaksanut. Niin pitkä päivä täynnä rankkaa istumista ja odotellua, että kävin jo ysiltä vuoteeseen. Myös useat korttipelitappiot ottivat voimille.

Kuukauden sisään oon ehtinyt käymään Ruotsissa, Norjassa ja Virossa ja ajamaan Suomen halki. Toivottavasti listalle ilmestyy tänä vuonna vielä ainakin Tsekki ja Puola, best case scenariossa myös Latvia ja Liettua. Tanskakin on jotenkin alkanut kutkuttamaan, onhan se näppärästi tuossa melko lähellä. Vähän häpeillen voin myöntää, että Kööpenhamina ei olisi edes tullut mieleen ilman Fazerin uutta Copenhagen-suklaata ja Pitch perfect 2-leffaa...


Dad asked me if me and Eetu would go to Tallinn with him and mom. Mainly only to get some cheap alcohol. So last Saturday we did a quick day trip there. The boat left 10.30 from Helsinki and it only took two hours to get to Tallinn. We spent the time playing cards. In Tallinn we walked to the old town, went to a nice restaurant and SuperAlko, that's where the alcohol lives. Kind of of a bad crew for that since mom drinks 1-2 drinks a year, I drink at midsummer festival and maybe once more on another summer party and dad has gout which decreases his alcohol usage. Anyways. I bought cider for summer.

The boat back left 16.30. More card games and some taxfree (candy) shopping. We arrived to Helsinki at 18.30 and on the way home we stopped at my sister's place to give her the stuff she had wished us to bring her. That's also candy. These sort of quick visits to Tallinn or just an overnight cruises without going to land are really common in Finland. Alcohol is considerably cheaper in Tallinn.

Within the last month I've visited Estonia, Sweden and Norway and have drove through Finland. Best case scenario I'll go to Lithuania, Latvia, Poland and Czech republic this summer, worst case scenario I'll only go to Poland and Czech republic. Also Copenhagen has started to interest. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)