keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Kaljaa!

Mulle toimii kalja tasan kahdella tapaa: saunan kiukaalle heitettynä ja leivässä. Sen sijaan juotuna olutta on tuskin mennyt tölkkiäkään alas näiden hippasen vajaan 30 vuoden aikana. Hyi yäk.

Olin vähintäänkin skeptinen olutleivästä kuullessani, mutta lopulta päädyin leipomaan sitä itse ties kuinka monet kerrat omiin suihin ja viemään synttäreille ja tupareille ja milloin minnekin juhliin. Resepti on hyvin helppo ja nopea, eikä tähän tarvita miljoonaa omituista ainesta taikka tuhatta kippoa. En tiedä oluista muun muassa mitään, joten erästä Alkossakin työskennellyttä restonomikaveria lainatakseni mitä tummempi ja voimakkaampi olut, sen maukkaampi leipä.

OHJE: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää olut. Paista 190-asteisessa uunissa 60 min. Tadaa, valmis!

7 dl vehnäjauhoja
0,6 dl sokeria
1,5 rkl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
0,33 l olutta

Kyllä sen voi sellaisenaankin uuniin heittää, mutta itse oon käyttänyt leipävuokaa. Enkä malta odottaa leivän jäähtymistä, vaikka jäähtyneenä se pysyisikin paremmin kasassa. Nomnom!


Beer is definitely eww except in two things: thrown to sauna stoves or in a beer bread. Here's a a super simple and quick recipe for the bread. And no, it does not taste like beer.

7 dl wheat flower
0,6 dl sugar
1,5 tbsp baking powder
1 tsp baking soda
1 tsp salt
0,33 l beer (the stronger and darker the better)

Mix dry ingredients. Add beer. Bake at 190 ºC for one hour and tadaa, it's done! Let it cool and enjoy.

2 kommenttia:

  1. Ohho, jännä ettei siihen tule laisinkaan hiivaa. Tätähän voisi kokeilla joskus, jos tämä kestää kasassa silleensä, että leivinpaperille heittää möykyn ja paistaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokasooda ja leivinjauhe kohottaa. :) En ole kokeillut ilman leipävuokaa, mutta kyllähän joku tavallinen patakin ajaa sen roolin, jos epäröi laittaa ihan vain silleensä taikinan uuniin.

      Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)