perjantai 27. toukokuuta 2016

Kesän olennaisin asia

Perheen mökki Somerolla järven rannalla. Mökki, jonka iskä ja pappa rakensivat. Mökki, jota jo yli 20 vuotta sitten menehtynyt pappa tituleerasi "tyttöjen mökiksi". Somero, koska sieltä olivat äidin vanhemmat ja suku kotoisin. Mulla on pelkkiä hyviä muistoja lapsuudesta mökillä. Tuttavaperheiden lapset meidän kanssa leikkimässä ja iskä sitomassa meitä pyyhkeillä kiinni puihin. Sukulaisten mökeillä vierailu (kolme läheisintä mökkinaapuria). Loputtomat kerrat uimassa. Veneily. Matojen kaivaminen ja onkiminen, matoihin uskalsin koskea, kaloihin en. Uiminen meidän rannasta yleiselle uimarannalle. Rullaluistelu mökkitiellä. Vakkarikirppiksellä käynti. Minigolfin pelaaminen viereisen tontin kuntoutuskeskuksessa ja sulkiksen mökin pihalla. Golfpallojen lyönti järveen ja niiden random löytyminen myöhemmin uidessa. Lauantaisin käytiin Somerniemen torilla ja ostin sieltä Barbie-lehtiä ja -kirjoja. Vieläkin on tallessa sieltä ostettu Prätkähiiret-lautapeli. Kesälomat vietettiin hyvin pitkälle mökillä.Teini-iässä oli edelleen mukavaa, mutta aika saattoi tulla pitkäksi. Tuolloin kävin pyörälenkeillä, kirjastossa tietokoneella (2000-luvun alussa ei netti ollut vielä niin yleinen asia), joskus paras kaveri tuli pariksi yöksi mökille ja nukuttiin pihan pienessä hirsimökissä, "korsussa", joka pitkään olikin "mun paikka". Mökin toinen makkari oli äidin ja iskän, toisessa nukkui sisko.

Kuten kaveri yli kymmenen vuotta sitten totesi, "ei tää mikään mökki ole, tää on vapaa-ajan asunto". On siis juokseva vesi ja sisävessa, sen semmoiset ylellisyydet. Ettei ala kaivata kodin mukavuuksia. Iskällä on aina joku pieni mökkiprojekti menossa: uudet tapetit, uudet verhot, uusi takka, sisäkaton maalaus, vanhan aurinkovarjon päivitys markiisiin, saunan lauteiden uusiminen, keittiön tasojen uudistus, aita siskon koiralle... Nyt se tekee uutta laituria. Mun ikivanhoissa harmaissa verkkareissa, jotka mulla on ollut ala-asteelta saakka, on edelleen maalitahroja siitä, kun siskon kanssa maalattiin mökin sokkelia.Nyt aikuisena tykkään edelleen käydä mökillä. Joko perheen ja/tai Eetun kanssa, kerran kesässä kaveriporukalla. Iskä ja Eetu grillaavat, minä ja äiti tehdään salaatit ja perunat. Katetaan pöytä ulos. Jossain vaiheessa äiti ilmoittaa, että sauna on lämmin. Mun kesä ei ole kesä ilman reissuja mökille. Ei ilman Somerniemen toria, eikä etenkään ilman takapihan terassilla lueskelua, jolloin aina välillä huomaan jääneeni tuijottamaan järveä ja joka kerta mietin, että nyt on hyvä olla.

Käyn pari kertaa off-sesonkinakin mökillä. Monet synttärit on siellä vietetty tai käyty muuten vaan saunomassa ja viettämässä aikaa. Ja tänään alkaa mun kesämöksäkausi, illaksi nokka kohta Someroa. ^^The most essential thing in my summers are visits to our family's cabin in Somero. It was built by my dad and grandpa in the 80's. I have only good memories from there, we spent every summer there when I was little and now as an adult I still like to spent my time there. My summers are incomplete without several visits to the cabin. I'm opening my summer cabin season this evening. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)