sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Nummirock 2016

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Nyt on kaikilta kuvat saatu ja post-Nummirock depressionia ehditty silloin tällöin potemaan. Aikaisemmin tänään palasin vierailta mailta ja pitää saada tämä tästä alta pois ennen kuin siirryn niihin tarinoihin.

Elikkäs! Juhannusviikon alussa kävin tekemässä ruokaostoksia, pyykkäsin, pakkasin ja tein lakushotteja ja turkinpippuriviinaa. Mahassa lensi perhosia ja odotin keskiviikkoa kuin kuuta nousevaa. Valittelin Eetulle, että oon tunteeton 360 päivää vuodesta ja näillä muutamalle juhannuksenaluspäivälle kerääntyy kaikki tunteet. Koin niin suuria kuohuja! :D

22.6. KE: Vielä oli ihan normaali työpäivä. Tauoilla pakkasin loput kamat, meikkasin ja heitin tavaroita autoon. Heti työpäivän loputtua pääsin starttaamaan pihasta ja kävin hakemassa Turon. Ajettiin Leppävaaran asemalle, jossa odoteltiin Eetua töistä. Neljältä päästiin lähtemään kohti Nummijärveä. Meidän normikyytiläinen Jaana tulisi vasta torstaina Muumin kyydissä, koska sillä oli vielä torstaiaamulla töitä, kuitenkin meidän puolesta hoitui kotiinpaluu.
Kaikki meni toisella tapaa kuin yleensä: lähdettiin jo keskiviikkona torstain sijaan, Jaana ei tullut meidän kyydissä, minä ajoin menomatkalla (Karvialle asti, jossa käytiin nostamassa rahaa), enkä siis ottanut ensimmäistä siideriä Parkanon kohdalla, ja oltiin vasta illalla perillä, eikä klo 13 pintaan niin kuin neljänä viimeisenä vuotena.
Puoli kasin jälkeen oltiin perillä. Nummeensaapumisbiisiksi valikoitui Movetronin Romeo ja Julia. Sitä siis tykiteltiin täysiä se viimeinen pätkä, kunnes Nummen alue alkoi näkyä. Iik! Siellä meidän Bönthöleirin pystytys oli jo kovasti käynnissä. Pistettiin teltta pystyyn, pumpattiin ihana festareidenpelastuspatja eli ilmapatja täyteen ja siirryttiin juhliin. Pitkään mietin, että otanko nyt vai enkö ota, mutta otin minä sitten. 354 päivää edellisestä kerrasta, laskin ihan itse sen. Somersby se ei vieläkään maistu pahalta, vaikka muuten oonkin supernirso. Olin myös miettinyt, etten kuitenkaan jaksa valvoa Forever oneen asti, joka esiintyi 00.15, mutta siellä mää vaan olin! Kävin aiemmin myös pari biisiä katsomassa 80's metal nightiä, mutta en oikein lämmennyt. Vasta neljän aikaan kömmin telttaan.

© Eliza Rask / Musicalypse

23.6. TO: Hyvä olo oli, jes! Kävin aamulla leirintäalueen (kylmässä) suihkussa ja joka aamu ihan rauhassa tein aamupalasämpylän ja meikkailin yms. Aina joku jaksoi ihmetellä, miten voin metsä/festariolosuhteissa näyttää niin freesiltä. 8D Tämäkin päivä meni juhliessa. Tehtiin ruokaa, tehtiin kierrosta (eli käveltiin metsäleiriä läpi ja käytiin ihmettelemässä ihmisiä ja niiden upeita leirivirityksiä ja törmättiin tuttuihin ja tuntemattomiin), istuttiin omassa leirissä. Kati teki tänäkin vuonna boolia ämpärillisen, josta isolla porukalla pitkillä pilleillä juotiin. Tai lähinnä yritettiin imeä mansikoita ja antaa niitä muiden suihin. Niin hauska leikki. Päivän ainoa hyvä bändi oli Wolfheart, johon en myöskään jaksanut uskoa valvovani (01.30), enkä jaksanutkaan. Juuri tuohon aikaan menin nukkumaan vaikka hyvin tiesin, että juuri nyt aloittaisi bändi. Unet voittivat. Olisi pitänyt laittaa enemmän asioita ylös, mitä tapahtui ja milloin tapahtui. Vaikkei tuolla joisikaan joka päivä tai olisi mitenkään naamat, päivät sekoittuu yllättävän helposti toisiinsa. Muutoin oli ihanat kelit, mutta torstaina välillä saatiin pieniä kuuroja. Olin kuitenkin ottanut varmuudeksi coolin keltaisen sadetakkini mukaan. Bongasin toisella tytöllä samanlaisen ja luotiin toisiimme hyväksyviä katseita.


24.6. PE: Olin jo aiemmin päättänyt, että perjantaina, jolloin on about kaikki hyvät bändit, en juo (en kyllä muutenkaan olis jaksanut kaikkia päiviä kuten en monen monituiseen vuoteen). Herättiin Jaanan kanssa jo 8.30, jotta ehdittäisiin saada lämmintä vettä suihkussa. Ja saatiinkin! Rauhassa syötiin aamupalaa ja minä pistin naamaa kasaan. Puolilta päivin käytiin Jaanan kanssa festarialueella jätskillä, jotka syötiin rannalla. Oli ihan todella nätti sää, mukava rauhallinen hetki ennen bändien soittamista tai oman leirin mölyä. Myöhemmin istuin rannalla Sadun kanssa vaihtamassa kuulumisia ja katselin, kun Eetun sun muiden saunaporukka ui ja hengasi saunan terassilla. Päivän ensimmäinen bändi oli Diablo, jota käytiin muutamien ihmisten kanssa katsomassa. Mulla oli tarkoitus mennä jonkun suomalaisen bändin eturiviin Mörkönä, mutta en siinä vaiheessa enää jaksanut alkaa koittamaan minnekään edes vähäsen eteen, joten otettiin mörkökuvat taaempana niin, että koko Nummen päälava näkyi taustalla. Päivän muut bändit: Equilibrium, Amorphis, Dragonforce, Dark tranquillity, Mustan kuun lapset. Mulla ei oikein pysy mielenkiinto keikoilla yllä, joten kaikkia muita bändejä katsoin biisin, pari tai useampia, mutta koko keikan katsoin ainoastaan Dark tranquillityltä, joka olikin mun prioriteetti nro 1 mitä noihin esiintyjiin tulee. Tehtiin taas porukalla kierrosta. Muutama kaveri pääsi Sons of alcoholin Nummidokkariin, me ei Muumin kanssa haluttu ja katsottiin touhua vierestä. Joku oli tehnyt ihan itse pienillä kätösillään erääseen leiriin Gambina macht frei-kyltin, toisilla oli myös Auschwitz-teemainen entrance, itse leirin hengaustila oli kaivettu maahan, siellä oli mm. jääkaappi. Leiri oli siinä ollut neljä vuotta, en ollut aiemmin tuota kuoppa-asiaa huomannut. Illalla meidän leiri piti illegal street racea ajoneuvoilla, jotka oli tehty retkituolista, ostoskärryn alaosasta, nippusiteistä ja jesarista.


25.6. LA: Porukka oli joka aamu vain ryytyneemmän näköistä. :') Jaanan kanssa päätettiin, että josko mekin nyt sitten otettaisiin vikan päivän kunniaksi. Ensin tosin käytiin alueella Relaamossa lataamassa Jaanan kännyä, Turo osti sieltä aamiaista ja me poikettiin jälleen jätskikiskalla. Vaihdettiin myös omia kylmäkalleja jäisiin kylmäkalleihin, tällaisen uuden tarpeellisen palvelun olivat keksineet. _b Nyt ei ollut bändin bändiä, jotka olisi pitänyt nähdä, joten hengattiin vain leirissä. Anu piirteli tussitatuointeja ihmisille ja iltaan mennessä oltiin Jaanan hattivattitissitatuoinnin inspiroimana päätetty yhdessä ottaa vuoden loppuun mennessä tatuoinnit. Kättä päälle. Oh dawg... Illalla tehtiin taas kierrosta ja bongattiin Eetun työkaveri, jonka se tiesi olevan Nummessa. Täytyy myöntää, että nyt olin enemmän humalassa kuin aiempina iltoina. Sen verran fiksu kuitenkin olin, että 00-01 aikaan lopetin tarkoituksella juomisen, kaadoin lopun tölkin maahan ja ryömin telttaan.


26.6. SU: Vähän meinasi alkaa edellisillan shotit tuntua, mutta kyllä se siitä kun joi vettä, söi aamupalaa, vesi naamansa ja hampaansa ja pysyi liikkeellä eli pakkailin tavaroita, pistin teltan kasaan ja pakattiin auto. Moikkailtiin ihmisiä ja lähdettiin yllättävän hyvissä ajoin jo kotiinpäin eli siinä 11.30. Pysähdyttiin Parkanossa Hesessä, josta lähtiessämme moikkailtiin vikat kerrat sveitsiläisiä, jotka kaartoivat juuri pihaan. He olivat seuraavana päivänä lähdössä takaisin kotiin. Jaana ajoi koko kotimatkan, pojat sammahti takapenkille, minä koiti pysyä lujana, mutta nukahdin hetkeksi Tampereen jälkeen. Damned. Tiedän kuinka ärsyttävää on, kun joutuu itse ajamaan ja muut vaan röhisee vieressä. Jaanan auto oli Martinlaaksossa, joten kierrettiin sen kautta ja siitä jatkettiin mun kyyditsemänä kotiin. Oltiin jo neljältä täällä!
Loppupäivän purin kamoja, selasin viiden päivän internetin läpi, kävin suihkussa, kipastiin iltapalaostoksilla kaupassa ja syötiin muita jämäruokia. Oli kyllä taas niin hyvää Nummea, huh ja jee. ^^
Muuta:
Toinen venytyskoru katosi jonnekin, kävin ostamassa kojulta uuden. Koru löytyi illalla nukkumaan mentäessä makuupussin jalkopäästä.
Vessassa käydessäni viereisessä kopissa oli joku kitaran kanssa soittamassa Oli hepokatti maantiellä poikittain jalajallajalajalahei.
Meillä oli monia ulkomaalaisvahvistuksia: sveitsiläisiä, japanilaisia, espanjalainen ja saksalainen.
Alla meidän pieni Bönthöleiri (tai ainakin suurin osa siitä), rakkaat tykittelijämiehet ja -naiset.


Stories about Nummirock, the best thing in the world. This was my 12th and it's still not getting old (though I am). Friends, bands, good time.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)