maanantai 25. heinäkuuta 2016

Uusi kamera (Olympus PEN E-PL6)

Kolautin vanhan lähemmäs 4,5 vuotta käytössä olleen Nikon CoolpixS8200-kamerani johonkin, mistä syystä yksi kulma meni sillä tavoin lölleröksi ja ulospäin työntyväksi, ettei akun ja muistikortin läppä enää pysynyt kiinni. Kuukauden verran pidin siinä ensihoitona jesaria, mutta silti jouduin aina pitämään läppää pohjassa, jotta kamera edes avautuisi.

Mutta olikin tuon jo aika väistyä uudemman ja paremman tieltä, en vain tykkää hommata kalliita asioita, jos edellinen toimii vielä ihan hyvin. Muutamaan kertaan tutkailin netissä erilaisia kameroita ja VarjoTuskassa kaveri esitteli mikrojärkkäriään ja myöhemmin vielä kyselin mallia ja aloin kallistua samanmoisen puolelle. Samainen kaveri pisti eräs päivä linkkiä Verkkikseen, että siellä on viimeiset kappaleet myynnissä saman kameran vanhempaa mallia. Olinkin tuuminut kipurajaksi 300 euroa, kamera oli 10 snt vajaa sen rajan. 8)

Aika paljonhan tässä on ihan perusdigikameroihin tottuneella oppimista ja ohjekirjan pläräämistä edessä, mutta kyllä minä tästä jo kovasti pidän. Vaikkei asetukset olisikaan kohdillaan, on jälki silti edellistä kameraa tarkempaa. _b


I knocked the old camera to something and  the battery/card compartment lock didn't stay shut anymore. I fixed it with duck tape, but I still needed to press the compartment everytime I used the camera, because it wouldn't work otherwise. That camera was anyway old (4,5 y) and not that good anymore so after over a month I finally got a new camera. Works like a dream though I still have the learning process underway.

2 kommenttia:

  1. Mulla on toi PEN E-PL7, oon tykänny tosi paljon! Kamera on söpö ja pienen kokonsa ansiosta sitä on helppo pitää koko ajan mukana. En vieläkään osaa käyttää manuaalia, mut tolla automaatilla tulee onneksi myös hyviä kuvia. Ainoo miinus Olympuksessa on se, että niitä ei huolleta Suomessa, omani sain juuri huollosta (kesti monta viikkoa..), taisi Tsekissä asti käydä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo noi on vielä ihan hepreaa noi aukot ja suljinajat, mutta ehkä tää tästä. :P Mukana ois kyllä saanut tulla ihan konkreettinen ohjevihko, eikä vain tuota cd-levyltä koneelle ladattavaa.

      Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)