maanantai 22. elokuuta 2016

Susirock 2016

Susirock on ilmaistapahtuma Sipoossa, josta kuulin ekaa kertaa alettuani aikoinani seurustelemaan Eetun kanssa. Eetu on sen joka vuosi yhtä lukuun ottamatta juontanut. Aiempina vuosina Susirock on järkätty Söderkullan kartanon ulkoilmanäyttämöllä toukokuun lopussa ja esiintyjinä on ollut aloittelevia bändejä, jotka on itse hakeneet sinne esiintymään. Tänä vuonna kaikki oli nurinkurin. Susirockin ajankohta siirtyi elokuun loppupuolelle, paikka Joensuun tilalle (tämäkin Sipoossa kuitenkin), esiintyjiä oli vähemmän ja ilmeisesti tapahtuma itse järkkäsi ne sinne, ei ollut yleistä hakua. Kävin Susirockissa viisi vuotta (2009-2013), mutta kahtena viimeisenä vuotena on jäänyt välistä syistä, että 1) 2014 osallistuin blogimiittiin 2) 2015 Eetu ei juontanut.Tänä vuonna Susirock täytti 10 vuotta. 20.8. eli viime lauantaina otin mukaani kaiken tarvittavan: viltin, kirjan (päivän teemaan sopien 'Rock on rajaton kauhu'), vettä ja Eetun. Oltiin paikalla puoli kolmen pintaan ja Eetu lähti samantien juontohommiin. Minä levitin viltin ja otin kirjan kätösiini. Aurinkorasvakin olisi ollut hyvä, mutta en ollut tajunnut, että tulossa on niin lämmin päivä. Aurinko paistoi koko ajan pilvettömältä taivaalta. Oli mukavan rentoa köllötellä nurtsilla siinä pitkin päivää. Miinuspuolena, että ensimmäistä kertaa ei saanut tuoda omia eväitä mukaan alkoholittomia juomia lukuun ottamatta. Ei sit. Kävin kaupassa ja söin parkkiksella.Bändikattaus oli seuraavanlainen:

14:40 Moon Unit
15:50 Huoleton huominen
17:00 Hotbones
18:10 Smokin´ Aces
19:20 Hunters
20:30 Cherry & The VipersEn tiedä millä perusteella tänä vuonna oli bändit valittu. Sen verran kuitenkin tiedän, että järjestäjän poika soittaa Smokin' Acesissa ja Cherry & The Vipersissa soittaa nykyään Sipoossa asuva Eicca Toppinen vaimonsa kanssa. He olivat Susirockissa jo pari vuotta sitten esiintymässä. Muutamana vuotena Susirockilla on ollut tapahtuman "suojelija" eli joku Sipoossa syntynyt tai siellä asuva nimekkäämpi henkilö (Jan Stenfors/Hanoi rocks, Iiro Rantala, Eicca Toppinen/Apocalyptica).


Susirock is an annual free music event in Sipoo. I first heard about it from my boyfriend who is the host. This was the 10th Susirock. The nine first years it was held in May instead of August and in a different location. There were more bands and they were chosen from the bands that applied for a place in Susirock, but now I guess the organizer itself seeked the bands. You can see the performers above. The drummer of Cherry & The Vipers is Eicca Toppinen from Apocalyptica and the singer is his wife. They live in Sipoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)