maanantai 29. elokuuta 2016

We love the 90's Festival

Kilpailu We love the 90's-festareiden facebook-sivuilla: "Pukeudu joksikin ysäriltä tutuksi hahmoksi - Tyyli vapaa. Ota kuva ja postaa se kommenttikenttään." Voitin mörköpuvulla. :D Mörköpuku on parasta mitä mulle on tapahtunut! :') Sillä tavalla toi kilpailu oli vähän höhlö, että yleensä kaikissa festari- ja keikkakilpailuissa voittaja saa kaksi lippua, ettei tarvitse yksin mennä, mutta nyt ei tullut kaverilippua kyljessä. Huhuilin facebookissa kavereita mukaan ja onneksi Selena lähti seuraksi. Pitkä päivä yksin festareilla olisi ollut ehkä vähäsen mälsä.

Elikkä jes, tuli lisää käyttöä keväällä ysärisynttäribileitä varten ostetulle Spice Girls-paidalle ja samaa tilaisuutta varten kaverilta saadulle ysärikaulakorulle. Läskipohjakenkiä en viitsinyt pistää, ne koin yhden baari-illan jälkeen liian tukaliksi, sattui jalkoihin. Kaverilta lainasin taas kreppiraudan, koska onhan se nyt erittäin oleellinen asia.


15.15 Aikakone
16.00 Dr. Alban
16.45 Waldo's people
17.30 Alexia
18.15 Captain Hollywood Project
18.45 Rednex
19.30 Daze
20.15 Dj Sash!
21.15 Haddaway
22.00 Scooter

Olin tehnyt plussaa ja pääsin irtoamaan töistä aikaisemmin. Jätin auton Kalasataman metriksen huudeille ja olin hyvissä ajoin alueella eturivissä odottamassa Aikakonetta. Selenakin siihen tovin kuluttua ilmiintyi. Lavat oli vastapäätä toisiaan ja kolmen vartin setit soitettuaan bändien välissä oli vain 5 min. Toisin sanoen seuraavaa esiintyjää katsomaan pääsi kätevästi päätä kääntämällä tai ottamalla muutamia hassuja askeleita. Eikä ollut turhaa peukaloidenpyörittelyaikaa. Siispä enemmän tai vähemmän katsottiin kaikki bändit Aikakoneesta lähtien.

Aikakone oli tosi jees, se oli eka bändi mitä oon koskaan fanittanut. Dr. Alban oli tosi kulahtanut ja vetämätön, näytti siltä ettei sitä joko kiinnostanut olla lavalla tai ettei sillä virta riittänyt. Waldo's people esitti kunnon hittikimaran. Captain Hollywood Projectista en tiennyt mitään ja sen aikana kipastiin syömässä Poppamiespurilaiset amppareiden meitä samalla ahdistellessa. Rednexillä oli hauska junttimeininki ja kaikki biisit muistuttivat Cotton eye Joe'ta, paitsi Wish you were here. En ollut ollenkaan tietoinen, että se on niiden biisi! Dazea mentiin katsomaan eturiviin, tuli ne mitä halusinkin kuulla eli Tamagotchi ja Superhero.Eetu oli tullut töiden jälkeen alueen ulkopuolelle hengaamaan ja mentiin sitä moikkaamaan. Ihan siitä sisääntulon ulkopuolelta oli tosi hyvät näkymät screeneille ja kuuluvuus melkeen parempi kuin sisällä. Annettiin hetki vanhojen luittemme levätä ja kuunneltiin suurin osa Dj Sashista ja Haddawaystä ulkopuolella, mutta käytiin kyllä niitäkin sisällä katsomassa. Scooterin alkuun mentiin alueelle. Selena oli sitä odottanut eniten, samoin ulkopuolella kuunteleva Eetu ja muakin kyllä suuresti kiinnosti. En kuitenkaan jaksanut olla loppuun asti, olin ihan puhkipoikki. Autolle kävellessä kyllä kuului koko loppukeikkakin.
Hetken sain kotona levätä=nukkua, kunnes taas piti lähteä seuraavana päivänä riekkumaan. Metrorundi lähti klo 12 liikkeelle, siitä lisää toisessa postauksessa, mutta sen verran irtosin siitä lystistä, että kävin katsomassa festareilla Movetronin. Olin sen verran ajoissa, että kuuntelin kokonaisuudessaan myös Basic elementin. Ajatuksena oli nähdä myös Eiffel 65 sen verran, että kuulisin Bluen, mutten sitten jaksanutkaan sitä odotella vaan palasin Movetronista takaisin Metrorundille. Koitin pitää yllä ysärilookkia toisenakin päivänä, edelleen oli chokeri kaulassa, hiuksia vähäsen aamulla kreppasin (tosin huonosti oli tukka pysynyt edellispäivänä ja kreppaukset lähes suoristuneet iltapäivään mennessä) ja pistin Turtles-paitaa päälle.

Kävin näillä ysärifestareilla kaksi vuotta sitten ja silloinkin oli sillä tavalla tosi yhteisöllinen olo, että kaikki näytti olevan tosi iloisin mielin liikkeellä, ns samalla sivulla, parhaisiinsa pukeutuneina ja lähes koko alue oli oikeastaan pelkkää tanssilattiaa. Ainoa miinuspuoli koko tapahtumassa oli vesipisteeltä saatu ihan hirvittävän makuinen vesi.


Last weekend I went to We love the 90's festival. The two most important bands on Friday were Aikakone (the first band I ever fangirled when I was little) and Daze though I did watch all the bands. The last one, Scooter, was what my friend was expecting the most, but I was interested in that too. How much is the fish?!? The next day I only had time to see a couple of bands since I had another time consuming thing planned.

I did try to dress up for the occasion somewhat: I frizzed my hair a bit, had that famous choker on and wore Spice Girls T-shirt on Friday and Turtles T-shirt on Saturday.

I liked how this festival had such a communal feeling to it, everyone was having fun and we were on the same page, dressed up and having a nostalgy trip. The whole festival area was just a huge dance floor.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)