tiistai 25. lokakuuta 2016

Äijäpolttarit

Polttarisankari: Sini. Hänen kanssaan olemme tunnettu 10 vuotta, saman verran hän on ollut yhdessä tulevan sulhonsa kanssa. Sulhon olen tuntenut 7. luokalta lähtien.

Teema: Häät. Polttaritar puettiin kokovalkoisiin, koska häntä tuskin häissä valkoisissa nähdään. Kaikki vieraat olivat sulhasia. Pukeutumissääntöjä ei sen kummemmin ollut. Itse vedin FULL ON sulhomoden päälle. Puku, kauluspaita ja hattu löytyivät kirpparilta (kotona olleet omat tai poikaystävän vaatteet eivät vastanneet näkemystäni), kravatti sentäs löytyi kotoa. Myöhemmin kuvissa näkyvät lasit olivat itseasiassa toisen vieraan, mutta istuivat mulle kuin nenä päähän. Meno aika hiton Pierre.Klo 10 kokoonnuttiin Sinin talon eteen ja siitä sitten juhlakalua herättelemään. Päivä hänellä oli tiedossa, ettei olisi ammatinvalintansa puolesta ollut töissä/päivystyksessä, ja vieraslistan oli itse laatinut. Ohjelmasta ja muusta aikataulusta hänellä ei ollut mitään tietoa. Sini oli meitä vastassa tukka pystyssä kylpytakissa. Aivan ensimmäiseksi hänen tuli lukea ja allekirjoittaa häävala, joka näytti ennemminkin vastuuvapautuslomakkeelta. Esimerkkinä kohdat "En koko tuona aikana ota yhteyttä sulhaseeni, äitiini tai virkavaltaan ilman kaasojen lupaa" sekä "En myöskään ryhdy oikeustoimiin polttariporukkaa vastaan".
 
Kaasot (joita oli kaksin kappalein - ihan hyvä, meitä oli hirmu iso akkalauma kaitsettavana) ojensivat Sinille päivän vaatteet (kasa kauniita valkoisia hepeniä) ja kun juhlavermeet olivat yllä, siirryttiin noin 150 metrin päässä olevalle toisen kaason asunnolle brunssille.

Brunssi oli yltäkylläinen ja evästäkin sai tehdä päivälle. Istumapaikka piti valita niin, että ainakin toinen vieressä istuva henkilö on entuudestaan tuntematon. Noin puolet porukasta oli tätä meidän tuttua porukkaa, puolet tuntematonta eläinlääkisporukkaa ja ainakin yksi lapsuudenkaveri Oulusta. Tehtävänä meillä oli tutustua vasemmalla puolella istuvaan henkilöön ja kohta käytiin kaikki läpi tyyliin "Moi, oon Marjut ja tässä vasemmalla istuu se ja se, hän on sieltä ja sieltä, tekee sitä ja sitä, harrastaa tätä ja tuota".


Tästä jatkoimme autokyydein (meitä oli monta kuskiksi lupautunutta autollista henkeä, jotta säästyttiin julkisilla ja takseilla suhaamiselta) Oulunkylän curlinghallille, jossa meillä oli kahden tunnin aika ja kaksi rataa käytössä. Tietenkin meillä oli ohjaaja alussa apuna, koska paristakymmenestä naisesta vain kaksi oli curlingia kokeillut, heistä toisen kokemus sijoittui ala-asteelle. Parin harjoittelukierroksen jälkeen päästiin pelaamaan. Joukkueetkin fiksusti jaettiin ottamalla lukua yhdestä neljään. Olihan se curling hauskaa, kun siihen pääsi kiinni. Vaikka meidän joukkue hävisikin 3-2. Damned! Seuraavana päivänä oli lihakset kipeinä kaikesta siitä raivokkaasta radan harjaamisesta. Naiset luudanvarressa...Seuraavana ohjelmana morsiolle oli tarot-luentaa Veikkolassa. Yksi autollinen lähti siis sinne, muut läksivät kaupan kautta mökille Lohjansaareen. Veikkola oli Oulunkylä-Lohjansaari matkan varrella ja itseasiassa Veikkola on vain muutamien kilometrien päässä porukoitteni talosta. Kaupasta ei varsinaisesti mitään tarvinnut ostaa, ehkä joidenkin joitain juomia, mutta ruokapuolen kanssa kaikki oli hoidettu, eikä päivän aikana tullut mitään yllätyskustannuksia. Mökillä jaettiin porukkaa erinäisiin tehtäviin saadaksemme kaikki mahdollisimman nopeasti hoidettua: itse liityin perunakerhoon, muina tehtävinä oli esim. morsiussaunan säätäminen, paljun lämmittäminen ja pöydän kattaus. Apukäsiä löytyi kaikkeen, eikä kaasojen tarvinnut säätää kaikkea keskenään.Tulevaisuuden mysteerit selvitettyään saatiin Sinikin mökille. Sulhon sisko oli järjestänyt hänelle tietovisan tulevasta aviomiehestä. Hyvin oli tietoa kertynyt 10 vuoden aikana kasaan. Seuraavaksi oli runojen yms lausuntaa: lähtiessämme curlingista jokaisen autollisen oli määrä ajomatkan aikana kehitellä runo tai laulu. Meidän auto sai aikaan runon, tarkemmin sanottuna neljän haikun kokonaisuuden.

Sitten oli aika ruoan! Alkupalaksi tuoretta itse tehtyä pataleipää, tuorehernekeittoa, pääruoaksi lihaa, muussia ja kasviksia tai kasvisvaihtoehto, jälkkäriksi marjoja ja kinuskia.

Viimeiseksi ohjelmanumeroksi mulle jäi karaoke. Kaasot ja sulho olivat tehneet karaokeversion sulhon Kullikipu-punkkibändin biisistä Niskat jumissa ja panettaa. Sinin piti vetää se sulhoaan paremmin. Sinin veto meni kuulkaa loistokkaasti, että sain pyyhkiä kyyneliä silmäkulmista. Tässä versiossa sai jopa sanoista selvää!


En ollut alkujaankaan jäämässä polttareihin yöksi ja lähdettiinkin Katin kanssa (Kati oli liittynyt lomansa jälkeen suoraan lentokentältä polttariseurueeseen ja hänellä oli ollut aamuneljän herätys) mun porukoille saamaan rauhalliset yöunet. Oltiin Huhmarissa lähemmäs puoli kaksitoista. Muut jäi mökille leikkimään Kätevä emäntä-tietovisaa, järjestämään morsiussanaa, saunomaan ja löllimään paljussa.

Seuraavana aamuna oltiin takaisin Lohjansaaressa 10.30 aikaan. Päästiin lähes suoraan aamiaispöytään. Hyvin olivat kaasot saaneet polttariporukkaa heräteltyä. Tarkoitus olikin ollut välttää sellaista useamman tunnin krapulakoomausta. Syötiin ja siivoiltiin. Otin kolme daamia kyytiini ja lähdettiin puoli yhdeltä takaisin ihmisten ilmoille. Heitin tytöt kotiin, viimeisen kyytiläisen hänen aviomies tuli meiltä hakemaan. Nää oli elämäni kolmannet polttarit, meni suoraan ykkössijalle. Oikein pätevää kaasosuoriutumista!A good friend of mine, Sini, had her bachelorette party last Saturday. We had a huuuuge group of guests (+20) so it was a good thing we had two maid of honours shepherding us. The theme was wedding - all the guests were grooms (no rules how to execute this) and the bride-to-be was dressed in horrible white clothes since she will not be in white in her wedding day.

First we went to wake Sini up. We made her sign a bachelorette vow which was more like a waiver. We took her to the other maid of honours house (she lived almost next door) to a brunch. After that we went to try curling. Always thought that seemed like a silly game, but it was quite fun! Group of women brushing the ice like hell. :D

After curling majority of us went to a cabin to Lohjansaari. The bride was taken to a tarot reading. Whilst she was being told what lies ahead, the others were taking care of the cabin: making food, setting the table, preparing the bridal sauna (Finnish bachelorette party tradition), warming up the palju/outdoor bathtub and so on. We had a quiz for Sini about the groom and the maid of honours had prepared a karaoke version of the groom's punkband's song which Sini was supposed to sing better than the groom. Nailed it!

I left after the karaoke to sleep at my parents place since I really don't enjoy trying to sleep while other party right next to me. But the next morning I went back to help with breakfast (and help eating it too) and cleaning up the cabin. This was the third bachelorette party I attend to and was in my opinion the best of them. So much effort and it showed. Everything was taken well care of and I had fun fun fun. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)