maanantai 21. marraskuuta 2016

Hautajaiset-aistikauhuesitys

"Viimeinen vuoro-esityksestä järjestettiin neljä loppuunmyytyä esityskautta ja sen kävi kokemassa yli 3000 kauhufania. Saamme edelleen kyselyitä uusista esityskausista. Teatteri Tuike vastaa nyt yleisön tarpeeseen ja toteuttaa täysin uudenlaisen kauhuesityksen. Hautajaiset hyödyntää laajasti haju-, kuulo- ja tuntoaistin lisäksi nyt myös näköaistia."

Käytiin kokemassa Maijan kanssa tuo Viimeinen vuoro vuosi sitten, siitä lisää TÄÄLLÄ. Tuolloin missasin kolme ensimmäistä kautta, mutta viimeisellä viimeinen olin nopea ja sain lipun ennen kuin ne myytiin loppuun. Tällä kertaa olin fiksu ja mulla on facebookissa kyttäyksessä Teatteri Tuikkeen sivut, jottei mitään mene ohi. Ostinkin lipun samantien, kun ne tulivat myyntiin. Ensimmäinen esitys oli viime perjantaina, me käytiin se Maijan kanssa lauantaina katsomassa.

"Muistotilaisuus on päättynyt. Vieraat ovat lähteneet. Katsojat joutuvat mukaan ahdistavaan tapahtumaketjuun, josta ei ole poispääsyä. Katsojia ei esityksen aikana satuteta, eikä heidän omaisuuttaan vahingoiteta. Mutta heihin saatetaan koskea…"

Lauantaina alkuillasta ajeltiin Maijan kanssa Teatteri Tuikkeen tiloihin. Yleisökapasiteetti oli näytöksessä mukavan pieni ja esitys kesti hippasen vajaan tunnin. Alkuun mua hermostutti melko paljon, kun en tiennyt mitä tuleman piti, kämmet hikoili ja koitin nähdä jokaisen kulman samaan aikaan ja pitää kaikkea silmällä. Loppua kohti rentouduin aika hyvin, jopa niissä osuuksissa, kun muhun koskettiin. Edellisvuoden näytöksessä osasin ennakoida tulevat kosketukset, kun takana istuva nainen kiljahti silloin joka kerta. Nyt fiilistä vei takavasemmalla istuvat tyypit, jotka supisivat ja hihittelivät keskenään useampaan otteeseen. Heidän takiaan en saanut pidettyä kiinni tunnelmasta, vaan palasin koko ajan siihen faktaan, että tää nyt on vaan näytelmää. Normaaliin teatteriin verrattuja näkö- ja kuuloaistin lisäksi käytettiin hyväksi tunto- ja hajuaistia ja vaikka kovasti esityksestä tykkäsinkin, ei tuo hajuaistihomma toiminut niin hyvin tässä verrattuna viime vuoteen, kun oltiin näköaisti otettu pois. Kauhean kiva kuitenkin, kun tehdään vähän erilaisia juttuja, normaali teatteri onkin niin last season. :') Parempi olla kuitenkaan kertomatta oikeastaan melkein yhtään mitään, oli juur hyvä, että tiesi lähinnä nui kaksi lausetta, jotka on tuolla aiemmin: Muistotilaisuus on päättynyt. Vieraat ovat lähteneet."

Jos tää jotakuta sattuu kiinnostamaan, hopihopi! Esityksiä on vain kolmena peräkkäisenä perjantaina ja lauantaina ja vapaita paikkoja on enää tulevan viikonlopun näytöksiin.

3 kommenttia:

 1. Tosi jännän kuuloinen tuo esitys. En ole ikinä ollut vastaavassa, mutta nyt alkoi kyllä kovasti kiinnostaa! Tosin minä olisin sitten varmaan se joka säikähtelisi siellä ja kiljuisi jatkuvasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että tästäkin tulee uusi esityskausi, jos nyt ei ehdi näkemään. Edellinenkin oli sen verran suosittu. :)

   Poista
  2. Uusi esityskausi starttaa 14.1.2017 ! Tervetuloa!

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)