maanantai 14. marraskuuta 2016

Night Visions Festival

Olin aikatauluttanut perjantaini täydellisesti, mutta elämä tuli väliin. Bussi oli 10 min myöhässä ja matka keskustaankin kesti 10 min pidempään. Eli se puoli tuntia mitä olin aatellut, että mulla on aikaa ostaa leffakarkkia, ottaa rauhallisesti, siirtyä teatteriin ja saada hyvä paikka, lyhenikin 10 minuuttiin. Reippaasti töpöttelin suoraan Kinopalatsille ja saliin 2. Seuralaisellanikin oli bussi myöhässä ja hän missasi pätkän leffan alusta.

Ensimmäinen leffa oli nimeltänsä Pet, siinä näytteli Sormusten herroista tuttu Dominic Monaghan. Tämä oli perjantain leffoista paras. Semmonen ihastumis-stalkkaus-kidnappaus-tapaus. Ei liian pelottava, mutta ei myöskään liian ennalta-arvattava.

Seuraava leffa oli Yoga Hosers, jossa oli Johnny Depp, hänen tytär ja ex-vaimonsa ja monia muita tuttuja naamoja, mutta itse leffa oli aivan liian överi, sain siitä päänsäryn. :D Huonoja juttuja ja braatvurstinatseja (kyllä). En tykännyt. Päänsärystä enkä leffasta.

Illan vika leffa oli High-rise. Myönnän menneeni katsomaan tätä vain Tom Hiddlestonin vuoksi. Traileri ei vaikuttanut kovin hyvältä, eikä se sitä ollutkaan. Kertoi ihmisten elämästä pilvenpiirtäjässä, yhteiskunnan luokkaeroista. Aivan liian pitkä ja tylsä ja teki mieli lähteä kesken kaiken pois.

Sitten seuraava päivä. Otin lauantaina parin tunnin päiväunet, jotta jaksaisin illalla valvoa. Mussa ei ole oikein yökyöpelin vikaa. Läksin keskustaan yhdeksäksi. Törmäsin tuttuihin ja heidän kanssaan vallattiin yhdeltä riviltä seitsemän paikkaa, joista kahta varattiin juuri ja juuri leffan alkuun kerenneille kavereille.

Klo 21 alkoi Let me make you a martyr. Tämän halusin nähdä Marilyn Mansonin takia. Huumeita ja kuolemaa ja Manson palkkamurhaajana. Oli ihan ok, kiva lopputwist. Ennen leffaa toinen ohjaajista tuli moikkailemaan yleisöä ja leffan jälkeen oli Q&A.

Päästessäni jonottamaan seuraavaa leffaa, ulottui jono jo ulko-ovelle asti parin mutkan saattelemana. Loppuunmyyty näytös kuten edellinenkin. Yksikseni kävin katsomassa klo 23.20 alkaneen Arrivalin. Se on tulossa ensi kuun alussa leffateattereihin joka tapauksessa, mutta tällä tavoin näin sen aikaisemmin ja halvemmalla. Kunnon hyvä scifipätkä, jossa yritettiin kommunikoida avaruusolentojen kanssa ja selvittää niiden tarkoitusperiä. Tämä oli viidestä nähdystä leffasta paras ja se voittikin yleisöäänestyksen. Esitys oli tosin vähän turhan myöhäinen, elokuvan aikana väsytti ihan älyttömästi ja kotona olin vasta kahdelta.


Oon vaikka kuinka monta kertaa käynyt Night Visionsissa, mutta vain katsomassa leffan tai kaksi. Nyt viisi! Huhhuh! Ostin liputkin ilman mitään tietoa aveceista, mutta onneksi sattui tuttuja neljään leffaan viidestä. Tai oli vikassa leffassakin yksi tuttu, mutta ei päädytty istumaan vierekkäin.

Kaikkien näiden vuosien Night Visioneista parhaiten on jäänyt mieleen viime kerran Deathgasm, kuin kova! Suosittelen! Burying the Exkin on jäänyt mieleen, mutta lähinnä Alexandra Daddarion takia.

Myönnettäköön, että oon melko huono katsomaan kauhuelokuvia. Kevyemmästä päästä valikoin nuokin edellä mainitut viisi elokuvaa. Goresta en tykkää ollenkaan. Veri ja suolenpätkät eivät tee elokuvista kauhua, se tekee niistä vain ällöttäviä. Psykologinen kauhu toimii paljon paremmin ja jos satun katsomaan kauhuleffoja, teen sen mieluiten päivänvalossa. Pimeään aikaan suojana toimii peitto, muut ihmiset, sormien välistä tirkistely tai katsominen telkkarin ohi. Olen vähän nössö. :')

2 kommenttia:

  1. Täällä ilmoittautuu toinenkin kauhuleffoista pitävä nössö! Mikään gore ei minullekaan uppoa, mutta tykkään psykologisesta kauhusta ja yliluonnollisista teemoista kunhan vain juoni on hyvä. Kunnolla pelottavia elokuvia en kuitenkaan pysty katsomaan yksin vaan poikaystävän on oltava siinä vieressä. Hän taas pelästyy leffoja katsoessamme useammin minun säikähdyksiäni kuin itse elokuvaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan joskus vuosia vuooosia sitten alaikäisenä käyneeni leffateatterissa katsomassa Kaunan kaverin ja kaverin isän kanssa. Leffa pelotti mua kauheasti, mutta eniten pelästyin kaverin isän kiljahdusta vieressäni. :D

      Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)