maanantai 12. joulukuuta 2016

Joulumarkkinoita Helsingissä ja Arnold Schwarzenegger Keravalla

Lauantaina 3.12. oli Helsingissä paritkin joulumarkkinat. Ainoat joulumarkkinat, joissa aiemmin olin koskaan ollut, oli alaikäisenä pari kertaa Nummelanharjun koululla. Koko vanhaa koulurakennusta ei enää ole olemassakaan, sniff. Enivei. Steam Hellsingissä järkättiin Elisabet Höyryn joulumarkkinat. Monta kertaa oon miettinyt, että kiinnostaisi kyseinen baari nähdä sisustuksensa vuoksi. Onkohan se nyt jotain 1,5 vuotta ollut auki ja nyt sain vasta käydyksi ensimmäistä kertaa. Mitään ei tarttunut mukaan, vaikka kovasti kaikkea kaunista varsinkin Sir Roilta olisikin löytynyt.Jatkoin matkaani Senaatintorille, jossa viettiin Tuomaan markkinoiden avajaisia. Kotoa lähtiessäni käytiin Eetun kanssa seuraavanlainen keskustelu ko. markkinoihin liittyen: "tuonko sulla jotain ihanaa?", "joo", "mitä mä tuon?", "jotain ihanaa". Mitään turhaketta on tahtonut ostaa, joten ostin puisen voiveitsen, jossa oli poro. Jotain ihanaa! Oli ei-niin-yllättävästi kamala väenpaljous, mutta tulipahan tämäkin koettua. Oli lukemattomasti kojuja, joulukuusi, karuselli ja joulupukki!

Viime viikonloppuna mietin hetken lähteväni Lohjan menneen ajan joulumarkkinoille, mutta vietinkin koko viikonlopun kotona tekemättä mitään. Siis jos ei American horror storyn katsomista lasketa. "I hate watching shows once a week, I'm more of a season a day kind of person" eli 5. kausi tykitelty läpi ja 6. puolivälissä.Samainen joulumarkkinapäivä oli treffipäivä, vietettiin se kokonaisuudessaan Jaanan kanssa. Käytiin ensin tankkaamassa Kakkugalleriassa kakkubuffettia, siitä markkinoille ja illaksi meille katsomaan Toy Story 2 ja 3. Kakkugalleriasta sain parilta tyypiltä kommenttia, että taasko te ootte siellä olleet/sinne menossa. Pyh! Edellinen kerta heinäkuussa! Ps. Sitruunamarenkikaakku best.


Eräs kaunis päivä käytiin kokeilemassa jotain uutta kahden kaverin kanssa. Ajettiin parhaaseen ruuhka-aikaan Helsinkiin ja mentiin Naughty brgriin syömään. Mennessämme sinne klo 16.30 oli vain pari pöytää täynnä. Vajaan tunnin päästä lähtiessämme oli kaikki pöydät täynnä ja tiskille kerääntymässä jonoa hyvää vauhtia. Ja oli muuten ehkä parhaat mössöt ikinä. Otin nimikkoburgerin, bataattiranskikset ja ranch-dipin. Meni Mike's dinerinkin ohi. Uuuuuudestaan!


Itsenäisyyspäivän aattoa vietettiin Keravalla leffaillassa. Isäntäväki oli tehnyt monta pellillistä erilaisia pizzoja, minä vein suklaajuustokakkua tasapainoksi. Katsottiin Terminaattoreita kolmen ensimmäisen leffan verran. Sivistyksessäni oli aukko, koska olin vasta taannoin nähnyt ensimmäisen Terminaattorin, muita en ollenkaan. Isännälle oltiin annettu edellisvuonna 30-vuotislahjaksi isolla kaveriporukalla superlahja: kunnon kotiteatteri. Eli videotykki, äänentoistolaitteet ja valkokangas. Kyllä kelpas leffailla.

Itsenäisyyspäivää viettiin vain kotona. Ihan normaali vapaapäivä iltaa lukuun ottamatta, jolloin istuttiin tv:n ääressä itsenäisyyspäivän vastaanottoa katsomassa, pukuja arvostellen ja odottaen kuinka monelle laahukselle astutaan.
"Tuomaan markkinat" Christmas market at Senaatintori. Santa Claus was very international, he started to speak English to me assuming that I'm a foreigner excited about Santa.

We had a movie night at Kerava a week ago, we watched the three first Terminators. I'd only seen the first before (before=a month ago).

Last weekend I spent at home doing nothing. Well except watching American horror story. "I hate watching shows once a week, I'm more of a season a day kind of person." Sooo season 5 done and season 6 halfway.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)