perjantai 9. joulukuuta 2016

Matkustelu 2016 ja toiveita seuraavalle vuodelle

Yleensä käyn vain kerran tai pari vuodessa ulkomailla. 2015 oli mukamas hirmuista matkustelua, kun kävinkin reissussa kolme kertaa (Yhdysvallat, Frankfurt, Amsterdam). Näköjään tilani vain paheni tämän vuoden myötä... Seitsemästä maasta kolmessa olin käynyt aiemminkin.

 • Ruotsi 3/2016. Venytettiin Eetun kanssa pääsiäinen 10-päiväiseksi ja lähdettiin roadtripille. Tukholmasta ajettiin Ruotsin läpi Norjaan, josta ajettiin noin 24 tuntia Hemsedalista Kilpisjärvelle, suurin osa matkasta ajettiin Ruotsin puolella. Yö vietettiin autossa tien poskessa. Olin ensimmäistä kertaa Tukholman ulkopuolella.
 • Oslo ja Hemsedal, Norja 3/2016. Ks. edellä. Pari päivää turisteilua Oslossa, toiset pari päivää moikkaamassa sesonkityöntekijäkavereita Hemsedalin hiihtokeskuksessa.
 • Tallinna, Viro 4/2016. Päiväretki äidin, iskän ja Eetun kanssa.
 • Praha ja Kutna Hora, Tsekki 7/2016. Viikon kesälomareissu Sadun kanssa.
 • Krakova, Oświęcim, Wieliczka ja Varsova, Puola 7/2016. Jatkettin Sadun kanssa Tsekeistä yöjunalla Puolan puolelle.
 • Kiova ja Pripyat, Ukraina 11/2016. Mietittiin siskon kanssa pitäisikö sitä vielä tämän vuoden puolella jonnekin lähteä. Kyllä. Olin alkuvuodesta tehnyt listaa kohteista, jotka tahtoisin nähdä, sinne olin laittanut Auschwitzin ja Chernobylin, jotka molemmat sain rustattua yli.
 • Zürich ja Baden, Sveitsi 12/2016. Tämä on vielä tulossa. Lähdetään Eetun ja Jaakon kanssa uudeksivuodeksi kavereiden tykö.Ensi vuodeksi toiveissa olisi seuraavaa, mutta mitään konkreettista en ole vielä näiden suhteen tehnyt eli lentoja tms ei ole vielä hankittuina saatikka lomia hommattuna. Pakko ainakin puoleen näistä kyetä!

 • Pietari, Venäjä. Tänne olisi kiva lähteä junalla viikonlopuksi. Ei edes tarvitsisi ottaa töistä lomaa.
 • Kööpenhamina, Tanska. Pääsiäis- tai kesälomalla.
 • Edinburgh, Skotlanti. Pääsiäis- tai kesälomalla.
 • Ljubljana ja Tolmin, Slovenia. Viikon pituinen Metaldays-festari Tolminissa on aivan liian voimakasta tykittelyä minulle, mutta kyllä sitä päivän tai kaksi voisi testata. Muuten tahtoisin tutustua pääkaupunkiin.
 • Bali. Jos vain Eetun kanssa saamme keväälle pidemmän vapaan, lähdemme Balille ja Uuteen-Seelantiin.
 • Uusi-Seelanti. Ks. edellä. Kaksi viikkoa/maa, mutta koitettaisin kierrellä ja nähdä mahdollisimman paljon Uudessa-Seelannissa, Bali olisi enemmänkin lööbailua.

Täten vuoden 2017 mahdollisiin matkakohteisiin saa antaa must see-vinkkejä ja muita tippejä ja käytännön ohjeita. :)


Usually I go abroad only once or twice a year. 2015 I travelled three times and I thought that was a lot. But 2016... I guess my condition is getting worse by age. Must see everything!

Sweden 3/2016 (roadtrip)
Oslo and Hemsedal, Norway 3/2016
Tallinn, Estonia 4/2016
Prague and Kutna Hora, Czech 7/2016
Krakow, Oświęcim, Wieliczka and Warsaw, Poland 7/2016
Kiev and Pripyat, Ukraine 11/2016
Zürich and Baden, Switzerland (still to come)

For next year I'm thinking the following, though no flight tickets has been bought or any actual planning made.

St. Petersburg, Russia. It's only 3,5 hours with train so a weekend would be long enough and no need to take vacation from work.
Copenhagen, Denmark. Either on Easter holidays or summer vacation.
Edinburgh, Scotland. Either on Easter holidays or summer vacation.
Ljubljana and Tolmin, Slovenia. I would go to Metaldays festival for a day or two and then just to see the capital.
Bali. This depends on if me and my boyfriend get a longer holiday in spring. We would then combine two countrys on this trip: Bali and New Zealand.
New Zealand. Must see Hobbiton! Among other countless things.

2 kommenttia:

 1. Tosi kivoja matkasuunnitelmia, Edinburgh olisi minullakin joskus haaveena! Aika moneen paikkaan olet tänäkin vuonna kerennyt. Itse pyörähdin vain Tallinnassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on tuo matkustelu parasta mihin voi rahansa pistää. Vaikka työnteko=raha sen mahdollistaakin ni oispa enemmän palkallista vapaata. :P

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)