sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Suomen pelimuseo - Museokeskus Vapriikki

Tampereelle Museokeskus Vapriikkiin avattiin torstaina 5.1. pelimuseo. Pari päivää sen jälkeen kuulin ensimmäistä kertaa koko pelimuseosta ja kohta jo kyselinkin Jaanaa ja Turoa sinne mukaan päiväretkelle mun ja Eetun kanssa. Eilen startattiin kohti Tamperetta ennen puoltapäivää ja klo 13.30 meillä oli museotreffit neljän paikallisen kaverin kanssa. Lippu kustansi 12e ja samalla hinnalla näki kaikki muutkin museon näyttelyt."Suomen pelimuseo on suomalaisten pelien ja pelikulttuurin museo Tampereella. Suomen pelimuseo esittelee monipuolisesti suomalaista pelikulttuuria ja kertoo, kuinka digitaalinen pelaaminen Suomessa alkoi ja kehittyi vuosien saatossa. Digitaalisten pelien lisäksi museo kertoo myös lauta-­ ja roolipeleistä. Pelit ja elämykset ovat tärkeä osa Suomen pelimuseota. Kävijät pääsevät kokeilemaan eri aikakausien pelejä niiden oikeissa ympäristöissä. Museosta löytyy esimerkiksi pelihalli, jossa on kokeiltavana peliautomaatteja 1970­-luvun elektromekaanisista laitteista alkaen." Pelimuseo FB
Museo olisi muutenkin ollut mielenkiintoinen, mutta kyllä siitä ehdottomasti vetonaulan ja vähän pidemmälle lähtemisen arvoisen teki se, etteivät pelit olleet vain ihailtavina vitriinissä vaan yli puolta niistä sai pelata. Uskomatonta, pelattavia pelejä! Mun mielestä hauskinta oli tuo "eri aikakausien pelit niiden oikeissa ympäristöissä". Oli kuulkaa niin spot-on pienen pojan huonetta ja kasariolkkaria, huhhuh.

Jos joltakin on mennyt ohi, pällistellään siksi tuossa Lamentations of the Flame Princessin edessä, että ollaan lainattu naamamme hahmoille. Olen ollut tuossa mukana ihan tuosta vuodesta 2010 lähtien. Pukeuduttiin for the occasion LotFP-paitoihin, joissa on meidän omat nassut. :')Automatkalla mietittiin, mitkä oli meidän ensimmäiset kokeilemamme videopelit, ensimmäiset omat pelit, suosikkipelit ja muita pelijuttuja. Itse asiassa näistä voisinkin tehdä oman postauksen. Mulla on kuitenkin edelleen tuossa 1,5 metrin päässä tallella kaikki vanhat pelit ja konsolit.

Käytin Vapriikissa katsomassa myös muita näyttelyitä: Mediamuseo Rupriikki, luonnontieteellinen museo, Nukkekekkerit ja Suomen jääkiekkomuseo. Jatkettiin malesialaiseen ravintolaan syökkimään ja siitä matka jatkui kotiin. Pidettiin täällä vielä nelistään leffailtaa ja katsottiin The grand Budapest hotel. Ihana kulttuurikaveripelileffajeepäivä!
The Finnish museum of games opened last week in Tampere. We took two friends with us and drove to Tampere yesterday. We had a date with four local friends in the museum and off we went, playing games and learning about Finnish gaming history.  The reason we are standing awkwardly in front of Lamentations of the Flame Princess section is that we have borrowed our faces to the characters.

"The Finnish Museum of Games is focused on experiences: visitors can try the games in their authentic environments. There are more than 100 games on display, and 60 of them can be played. The Finnish Museum of Games is the first museum of gaming in Finland, and one of the first ones in the world, and gives the many decades of Finnish gaming history the surroundings it deserves."


2 kommenttia:

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)