sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Bali part 2/3: Gili Air

2.3. TO: Heräiltiin Padangbain Fat Barracuda-hostellissa puoli seiskan aikaan. Olin nukkunut tosi huonosti heräillen koko ajan, vaihdellen asentoa, vuorotellen oli liian kuuma tai vilpoinen, klo 4.00-5.30 olin kokonaan hereillä.

Pakattiin kamat ja mentiin aamupalalle: oli tuoreita hedelmiä ja banaanilättyä kuten joka hotellissa kaikkina aamuina. Jäätiin siihen ulos odottelemaan noutoa, jonka piti olla 8.00-8.30. Kun puoleltakaan ei ollut mitään kuulunut, soitteli Eetu perään. Lupasivat soittaa kuskille, että missä menevät. Noin 8.40 meitä tultiin hakemaan. Autossa soi paikallinen metalli. :') Heittivät meidät lippujen tarkastukseen ja siitä siirryttiin satamaan meidän fastboatille. Venhe lähti ysin jälkeen ja matka kesti vajaat 2,5h. Matkalla näytettiin Fantastic beasts and where to find them ja nyt katsoin sen sivusilmällä loppuun asti, lentokoneessa en ollut jaksanut. En vieläkään lämmennyt. Eetu kävi välillä sundeskillä ottamassa kuvia, minkä en jaksanut vaan nautin sisätilojen ilmastoinnista. Porukkaa jätettiin ensin Trawanganille ja Menolle kunnes päästiin Airille klo 11.30 aikaan.Käveltiin reilun kilometrin verran moottiajoneuvottomia, rauhallisia teitä pitkin Kaluku-hotellille. Täällä kuljettiin kävellen, pyörällä tai hevoskärryllä. Kirjauduttiin hotelliin, saatiin tervetulojuomat ja käytiin huoneeseen. Eetu lähti metsästämään flipfloppeja, minä luin kirjan loppuun ja torkahdin.

Kolmen pintaan lähdettiin kävelemään rantaa pohjoiseen etsien hyvää ruokamestaa. Valittiin merinäköalallinen ravintola ja niitähän riitti. Ruokailun aikana satoi, tihutti, rauhoittuikin pari kertaa ja alkoi uudestaan, sateenkaarikin ilmestyi.

Aloin viiden aikaan uudelleen torkkumaan. Olin koko päivän ollut ihan naatti, aiempien päiväunienkin jälkeen. Ryhdistäydyin klo 22 noin kymmeneksi minuutiksi iltapuhteille ja kävin uudelleen vuoteeseen.


3.3. PE: Ehkä nuo 14h unet+päikkärit riitti. Otettiin aamupalaksi fruit platet ja banana pancacet, jotka oli taas erilaiset muihin paikkoihin verrattuna. Pääsi kakkossijalle. Eetu sanoi, että on ihan yleinen vitsi, että turistit lähtee syömään banaanilättyjä Aasiaan, mutta mä en ollut noista edes aiemmin kuullut. :D Mut todellakin banana pancakeja niin paljon kuin vaan ehtii, nam!


Yhden aikaan käppäiltiin sisemmäs saareen pikkumestaan syömään, otin hyvää crispy chicken ja sweet and sour-hässäkkää, samaa kuin oli eka ateria Ubudissa.


Tultiin takaisin bungalowiin hengaamaan ja melko pian vaihdettiin uima-asuihin ja pyörähdettiin uimassa lämpimässä merivedessä. Näin paljon simpukoita ja pikkupikkuisia rapuja rannalla.


Jälleen vietettiin bungalowin edustalla aikaa. Eetu postasi kuva-arvoituksen facebookiin, jonka minäkin laitoin Balivideo-postaukseen. Oikea vastaus musavisaan oli Rosvosektori - Bönthöö. ("Bönthöö lenkillä, bönthöö salilla, voidaan vetää bönthöö vaikka Balilla").Viiden aikaan lähdettiin kävelemään saari halki, koska aurinko laskisi saaren toiselle puolelle. Löydettiin kiva rantabaari, tilattiin juomat ja katseltiin auringonlaskua. Taivas oli mm. kaikissa punaisen eri sävyissä. Tilattiin vielä ruoat siinä.Käveltin pidemmän kautta rantareittejä takaisin bungalowille, etsittiin samalla tähtikuvioita. Käytiin vielä hotellin uima-altaalla viilentymässä, saatiin olla ihan kaksistaan tähtitaivaan alla, not a care in the world!

4.3. LA: Hetkinen aamupalan jälkeen, ysin pintaan, käytiin vuokraamassa snorklausvälineet kolmen euron päivähintaan. Ekaa kertaa elämässämme kokeiltiin snorklausta ja oli tosi jännää, tykättiin molemmat. Vähän oli ensin ymmärtämistä, että nyt tosiaan voi hengittää veden alla. Merenpohja oli täynnä kaikkea outoa ja jännää ja näin kymmenittäin erilaisia kaloja. Kauempana rannasta meren virtauksen tunsi, se oli vähän pelottavaa. Parin tunnin jälkeen tultiin bungalowiin huilimaan ja käytiin hotellin vieressä syökkimässä merinäköalalla.

Annettiin vatsan laskevuuntua ennen kuin käytiin vielä tunnin verran snorklaamassa. Palautettiin vuokravälineet ja tultiin bungalowiin ottamaan rauhallisesti, lueskelemaan ja sen semmoista. Ja rasvamaan aftersunilla mun pehvaa, se paloi snorklatessa. :')
Olisko ollut puoli viiden pintaan, kun lähdettiin etsimään tiettyä Sari-ravintolaa. Se oli keskellä saarta, tosi pieni, matami kokkas ja ukkeli kertoili tarinoita vieraille eli meille ja espanjalaisnaiselle. Syötiin curryt ja nuudelit puokkiin ja isäntä tarjos vielä Sarin tekemään hernekeittoa. Siis mä lähden toiselle puolelle maailmaa syömään Sari-nimisen naisen tekemää hernekeittoa, mitä. :D Oli kylläkin ihan toista kuin suomalainen versio.

Jatkettiin matkaa samaiselle rantabaarille kuin edellisiltana katsomaan auringonlaskua. Pimeässä, välillä kännyn valoa käyttäen, käyskenneltiin läpi saaren kotiin. Niin paljon ulko- ja meri-iltaa ja snorklausta, että olin tosi väsy. Lueskelin hetken ja kävin nukkumaan normaalia aikaisemmin.


5.3. SU: Heräiltiin taas ihan rauhassa, vaikkakin aikaisin ja pötköteltiin kauan sängyssä. Vasta kasin jälkeen käytiin aamupalalla. Ennen aktivoitumista Eetu köllähti hammockiin ja minäkin siinä verannalla hengailin lukien.

Klo 11 pintaan vuokrattiin hotellilta fillarit päiväksi hintaan 2e/pv/pyörä. Lähdettiin polkemaan saarta ympäri. Saarihan ei ollut kuin about 1,5 km halkaisijaltaan. Pysähdyttiin satamassa varaamassa paikat keskiviikon pikaveneeseen takaisin Balille. Oltiin toissailtana jo kierretty saaren pohjoispää, joten jätettiin se välistä ja mentiin länsirannalta tuttua tietä pikkaisen keskemmäksi saarta syömään. Otettiin päivät tarjoushintaannokset (jo valmiiksi naurettavan halvasta hinnasta -50 %), vettä ja otin ananasmehun. Tovi meni siellä istuessa, kattotuuletin auttoi, mutta hikoiltiin silti kuin pienet possut. Saatiin joka aterialla menemään 1,5 litran pullo puokkiin ilman mitään ongelmia. Vettä meni älyttömät määrät päivittäin. Ja täten on todistettu, että ananas sopii pitsan lisäksi vähän kaikkeen: juomiin, lämpimiin ruokiin, lättyihin.Yhden-puoli kahden aikaan palattiin bungalowiin. Oltiin ihan poikki ja lepäiltiin neljään asti huoneessa. Jossain vaiheessa Eetu siirtyi hammockiin ja minä koitin sulkea silmäni, mutta lepäilin vain unta saamatta.

Neljän jälkeen lähdettiin uudelle pyöräkierrokselle, pääpointtina etsiä halpoja wifebeatereita. Useampaan paikkaan pysähdyttiin lääppimään paitoja ja kyselemään hintoja. Eetu löysi Bintang-kaljamerkkipaidan 30 000 rupialla eli reilulla parilla eurolla ja minä jumalronsupaidan 3,50e hintaan. Etsittiin ruokapaikkoja, käytiin Sitishop-marketissa, etsittiin kätköä sitä löytämättä, mutta päädyttiin sitten tuomaan fillarit hotellille ja mentiin suht lähelle syömään kanaa ja salaattia. Pidettiin väli-ilta siitä sunsetbaarista missä oltiin käyty.Meillä oli vain käsimatkatavarat mukana, molemmilla reppu ja laukku. Oltiin oltu tässä vaiheessa viikko reissussa ja alkoi olla puhtaat vaatteet loppumassa. Käytettiin hyväksemme hotellin pyykkäyspalvelua. Kotona olin miettinyt ottavani pesujauhetta mukaan ja nyrkkipyykkääväni ihan itse, mutta 1) mitä turvatarkastus pitäisi valkoisesta jauheesta matkatavaroissani ja 2) en kai mä nyt lomalla hitto sentäs rupee itse pyykkäämään, tehkööt muut sen mun puolesta.

Kasin jälkeen mentiin altaalle pulikoimaan, saatiin taas olla kaksistaan. Bungalowissa luin Wayward pinesin loppuun ja nyt ei enää ollut kahden kirjaan jälkeen luettavaa. Aliarvioin kirjojen tarpeeni.

6.3. MA: Herättiin kuudelta suunnitellusti katsomaan vaihteeksi auringonnousua. Ensin käytiin kirjoittamassa yhden kätkön lokikirjaan nimet, päiväsaikaan siinä kävi koko ajan kuhina, joten ei silloin viitsinyt. Meidän hotellin edessä rannalla katsottiin, kun aurinko nousi, moni muukin oli rannalla samoissa ajatuksissa.


Eetu siirtui hammockiin, minä hetkeksi verannalle tabletille, loggasin kätkön ja fb:stä luin HIMin lopettavan tämän vuoden jäähyväiskiertueen jälkeen.

7.30 jälkeen käytiin aamupalalla. Eetu jatkoi sen jälkeen löllimistä ulkona, minä sisällä. Otettiin yhdessä useamman tunnin päikkärit ja noustassamme lähdettiin syömään Terrace-mestaan, jossa oltiin oltu muutama päivä aiemmin. Eetulla oli silloin annoskateus, nyt otettiin molemmat samat annokset kuin mitä minä silloin eli crispy chickeniä sweet & sour-soossissa.

Takas kävellessämme käytiin kiskalla ostamassa vettä ja aurinkorasvaa (edellinen viikko aiemmin ostettu putilo veteli viimeisiään). Takas hotellilla kysyttiin pyykkiemme perään ja saatiin takaisin läjä puhtaita vaatteita. Käytiin seuraavaksi kyselemässä snorklausretkeä ja varattiin semmoiset seuraavalle päivälle, puolen päivän retki kustansi 7 e/hlö. Se kävisi neljällä parhaalla snorklausmestalla kaikkien Gilien vieressä ja Menolle pysähdyttäisiin syömään.Oltiin loppupäivä bungalowissa. Eetulla oli pipi olo ja se yritti nukkua. En ollut tarpeeksi rohkea lähteäkseni yksin syömään, joten minä vaan pyöriskelin illan sängyssä ensin kirjoittaen, sitten leikkien tabletilla, lopulta yrittäen nukkua, vähän siinä jo pistin reppuakin parempaan kondikseen.

6.3. TI: Nousin seiskan jälkeen, mutta mentiin vasta kasiksi aamupalalle. Oon ottanut lättyni joka toinen päivä banaanilla ja joka toinen päivä ananaksella.

Huoneessa rasvattiin itsemme kauttaaltaan kunnolla ja ysin jälkeen mentiin odottelemaan snorklausfirman eteen lähtöä. Veneeseen tuli meidän kanssa viisi muuta turistia, joista yksi pariskunta tosin vain heitettiin Menolle ja otettiin myöhemmin kyytiin.

Ensimmäinen snorklauspaikka oli Menon vieressä, nähtiin muutamat isot hassut merikilpparit, hui! Opas uiskenteli meidän kanssa ja osoitteli kilppareiden lisäksi mustekaloja, mutta niitä en kuitenkaan erottanut merenpohjasta. Siirryttiin veneellä toiseen mestaan Trawanganin viereen. Sama homma siellä, opas johdatti meitä. Mulle tuli merenkäynnistä vähän huono olo aamulla otetusta pahoinvointipilleristä huolimatta, joten kolmannen spotin istuin vain veneessä ja niin teki muutkin naiset. Toisella oli myös huono olo. Juteltiin ja yksi nainen oli Sveitsistä ja pariskunta Kanadasta, kaikki muut olivat pidemmällä reissulla.


Seuraavaksi rantauduttiin Menolle, jossa oli ruokatauko. Oli hyvä saada tukevaa maata jalkojen alle. Söin nuudelia kanalla, käytin aitoa menoa-vessaa eli reikää lattiassa ja ihastelin kymmeniä pikkukonnia, joita olisi rahaa vastaan saanut päästää mereen. Snorklausretki mainosti käyntiä Menon turtle sanctuaryllä, mutta sinne ei mentykään, höh.
Viimeisin snorklauskohta oli Airin pohjoispuolella. Vakaasta maasta ja ruoasta voimistuneena minäkin taas osallistuin. Sitten takaisin maihin, retki päättyi siinä puoli kolmen paikkeilla.

Oltiin aika kaput ja otettiin päikkärit vaikka jonkun aikaa kovasti yritettiinkin pyristellä vastaan. Kuudelta käytiin syömässä melko lähellä hotellia. Oltiin kämäsiä ja pidettiin tauko indonesialaisesta ruoasta ja otin burgerin ja Eetu sandwichin. Bungalowissa Eetu hyppäsi hammockiin ja minä sänkyyn matkapäiväkirjaa kirjoittamaan. Iltamenoihin kuului valtavan repusta hypänneen torakan metsästystä.Viimeisessä 3/3 reissutekstissä siirrytään takaisin Balille, kohteena Uluwatu ja vähän Kutakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)