torstai 29. kesäkuuta 2017

Nummirock 2017

20.6. TI: Meidän kyytiläiset eli Jaana ja Turo tuli meille tiistaina yökyläilemään. Grillailtiin mahdottoman tehtävän ääressä eli ruokaa vain sen verran, ettei niitä jää homehtumaan jääkaappiin juhannuksen ajaksi. Katsottiin Sormuksen ritarit ja tarkoituksena on tulevina leffailtoina katsoa loputkin TSH-leffat. Pojat harjoituspakkasi auton ja todettiin, että kyllä Jaanakin sinne mahtuu. Viime vuonna auto oli täysin täynnä, Jaana ei olisi mahtunut sinne, ja sitä edellisenä vuonna kyllä mentiin nelistään, mutta osa tavaroista siirrettiin kaverin autoon. Tänä vuonna suunnitelma oli "tulkaa meille yöksi ja aamulla katotaan mahdutaanko autoon ja jos ei, jää Jaana rannalle itkemään". Olisi hänellä kyllä torstaina ollut toinen kyyti, jos tästä ei olisi tullut mitään. Oltiin edellissunnuntaina vaihdettu Eetun äidin kanssa autot päikseen, näin saatiin lisää tilaa kamoille.

21.6. KE: Heräsin läpi yön, nousin seiskalta. Joka vuosi sama juttu Nummea edeltävänä yönä. Jännittää! Kävin suihkussa, hoidin vikoja Nummijuttuja ja pakkaamisia, tein eväät automatkalle, tuhottiin loput edellispäivän ruoat ja pistettiin Silppuri reissun ajaksi kylppäriin, jotta sillä on enemmän tilaa. Täti ja sisko kävivät Sibaleen juhannuksena ruokkimassa.

Lähdettiin ajamaan Eetu ratissa klo 9.10. Koko matka kuunneltiin mun Juhlalistaa - vain parasta juhlamusiikkia. Pysähdyttiin Karvialla nostamaan rahaa ja kipastiin nopeesti kaupassa. Klo 12.50 oltiin perillä. Nummeensaapumisbiisinä soi Bonnie Tylerin Holding out for a hero.


Yleensä kun saavutaan pelimestoille, on jo hirveesti kavereita paikalla ja juhlat pystyssä, nyt oli aika hiljaista. Rauhassa pistettiin teltat pystyyn. Istuttiin niiden muutamien paikalla olevien kavereiden kanssa Bönthöleirissä. Käytiin pyörähtämässä rannan puolen leirinnässä Goatseleirissä. Vasta joskus kuuden aikaan alkoi tapahtua. Olin kuitenkin jo saanut yliannostuksen ympärillä olevasta härdellistä, kun oon muuten tottunut olemaan niin paljon keskenäni. Selvitin tilanteen menemällä hengaamaan telttaani tunniksi, kunnes palasin ihmisten ilmoille. Oli kyllä suunnitelmissa keskiviikkona juoda ensimmäistä kertaa vuoteen, mutten sitten jaksanutkaan. Leiriä saatiin rakenneltua ja tyyppejä tuli paikalle, samoin kaverin tilaama puukuorma saatiin lämmittämään kylmää juhannustamme - notski oli koko juhannuksen tulessa kertaakaan sammumatta. Joka päivä oli kylmä, satoi kuuroittain, paitsi lauantaina lähes koko ajan iltapäivästä eteenpäin, ja yksi kova raekuurokin tuli. Joka päivä menin klo 00-01 nukkumaan. Nyt keskiviikkona jätin Shade Empiren väliin, se soitti vasta 00.30, mutta kuuleman mukaan ei ollut kummoinen keikka.

22.6. TO: Heräilin 9.30 aikaan. Omat rauhaiset aamut best. Omaan tahtiin hampaiden ja naaman pesu, kunnon aamupalan teko, autossa meikkaus. Jonkinmoinen kynnys oli alkaa juomaan, mutta kyllä se siitä. Ihan eka hörpsy oli Hannan minttukaakaosta. Join noin  klo 13.00-18.00. Kamala työ siinä oli - tuli väsy ja ei oikein mennyt alas ja vessassakin piti ravata ja tuli ei-skarppi olo. Ihan hauskaa se oli niin kauan kuin sitä kesti. Torstaina saatiin iso kasa lisää kavereita leiriin. Otettiin Eetun kanssa parin tunnin päikkärit alkuillasta ja sitten taas tykittelijöiden sekaan. Torstaina ei ollut mulle mitään kivoja bändejä, mutta jotta nyt edes jotain saan nähtyä, kävin katsomassa Ensiferumia parin biisin ajan. Tästä lähdin siis kesken keikan ja kipitin nukkumaan.
23.6. PE: Suihkusta tuli vain kylmää vettä, joten pummattiin Jaanan kanssa kauppaan lähtevältä Elizalta ja Declanilta kyyti mökkileirintään (2 km päässä festarialueesta), jossa käytiin höyryävän kuumassa suihkussa. Ei sinne kai niin vaan saisi mennä, muttamutta köhköh. Oli meillä mökkileirinnässä olleiden kavereiden epävirallinen lupa. :P Moikkailtiin mökkikavereita, sieltä napattiin Hanna mukaamme ja käppäiltiin takaisin leirintään.


Aikalailla samalla aikataululla meni taas myös tuo juomispuolen toteutus. Ja samalla lopputulemalla. Eli ei sitä turhan kauaa tai turhan montaa siideriä jaksanut. Löydettiin blogikavereita eli Selena ja Belsissa ja käytiin Jaanan kanssa heidän leirissä istumassa. Myöhemmin Eetun kanssa vietettiin aikaa Kouvolaleirissä, jossa oli pari mun tuttua ja Eetun entinen työkaveri. Bändeistä kävin katsomassa pari biisiä Suamenlejjonaa, siitä jatkoin matkaa toiselle lavalla, jossa soitti S-tool, jonka keikka tosin loppui kolmen biisin jälkeen PA-kamojen kosahtamiseen.Kaveri on nykyään siideribisneksessä ja hänellä oli mukanaan muutamia testauspulloja. Ihan siideriltä maistui, hyvin tehty! Siitä jatkettiinkin boolihommiin. Vuosittain ryystetään metrin pilleillä ämpäristä boolia samalla koittaen imuutella pakastemansikkaa pillinpäähän ja näin saada viinanhuuruinen mansikka kaverin suuhun. Oli tässä vaiheessa jo lopettanut juomisen, joten vain kuvailin touhua. Suurin osa lähes kaikista päivistä meni "Korson grillin" eli ruokakärryistä tehdyn grillin lämmössä sohvalla tai retkituolilla istuen, muiden juttuja kuunnellen ja omia höpisten.
24.6. LA: Viimeistä viedään. Enää en kahden päivän yrittämisen jälkeen jaksanut koittaa juoda. Ja nyt oli monia bändejäkin nähtävänä. Koko päivän iltapäivästä lähtien satoi aina seuraavaan aamuun asti. Tykittelijämies/Bönthöleiri-ryhmäkuva saatiin otettua, vähän oli hajontaa, kun osaa ei tavoitettu ja osa oli katsomassa Mors principium estiä. Kuvan jälkeen moni lähti katsomaan Eläkeläisiä, minä myös. Niin joo, ostin kerran päivässä Holy Smoke-kojulta possu-peruna-annoksen, oli ihan naurettavan hyvä. Porukka vinku paikan päälle ja internetissä, että paskat ruokatarjoilut, mutta en mä ainakaan mitään huomannut. Toisaalta en muita mestoja koittanutkaan. En ollut minään muuna vuonna sieltä noin hyvää annosta saanut ja Nummessa oon käynyt vuodesta 2005 lähtien.


Myöhemmin kävin katsomassa Whisperediä. Tuli Hopeanuoli-tunnari, jes, ja vikana biisinä Matti Nykäsen Samurai, ööö. :D Whisperedin jälkeen katsoin muutaman biisin Mokomaa. Pari biisiä testasin Rhapsodyäkin, mut juu ei toiminut mulle. Illempana vielä Wolfheartia.

Kaksi ensimmäistä yötä hytisin kylmästä makuupussissa, kolmas oli ihan ok. Nyt kuitenkin alkoi nousta seinä eteen sateen ja kylmyyden kanssa. Oltaisiin haluttu Jaanan kanssa lähteä jo yötä myöten ajamaan kotiin, oltiin molemmat selvinpäin, mutta koimme vastarintaa. :P Kati tarjosi mulle mökistä paikkaa, koska yksi mökkiläinen oli lähtenyt jo lauantaina kotiin. Lämmiteltiin Jaanan kanssa autossa ja odoteltiin meidän autoa blokkaavan auton tyttöjä saapuvan paikalle. Ei turhan kauaa odoteltu, kun tulivatkin. Pääsin autolla nalkista pois, Jaana kävi leirissä huikkaamassa toisen mökin tyypille, jolla oli molempien mökkien avaimet, että nyt ois kyyti valmiina. Hänen kanssaan suuntasimme puolilta öin mökkileirintään. Kävin samantien nukkumaan ihanan kuivissa ja lämpimissä olosuhteissa, ai että.


25.6. SU: Kello kasin herätyksen jälkeen hoidin aamupuhteet ja pakkauksen. Tein aamupalaa ja söin mökin kuistilla. Muutkin alkoivat pikkuhiljaa heräilemään ja keräilemään itseään ja kamojaan. Hanna tuli mun kyydillä kymmeneksi takaisin Nummirockin puolelle. En ajanut enää Eetun kehoituksesta leirintään, kun se ajotie oli aika mutakuoppaa. Odotin siis porttien edessä kyytiläisiä. Eetu vielä siinä lainasi käynnistyskaapeleita jollekin naiselle ja auton pakattuamme jouduttiin sitä vielä odottamaan. Kohta sieltä auto kurvasikin ja Eetu sai kiitokseksi jallupullon.

Yleensä ollaan puolen päivän aikaan lähdetty kotimatkalle, mutta nyt päästiin jo 10.30 lähtemään, minä ajoin. Noin aikaisin ei vielä poliisitkaan olleet puhalluttamassa. Tehtiin pieni burgeripysähdys Parkanossa, mutta loppumatkan ajoin pysähdyksittä. Kuunneltiin juhlalistaa, Jaana ja karkkipussi oli mun seurana, pojat torkahteli. Kotona oltiin 14.30 aikaan. Miellyttävän aikaisin, very nice! Turo ja Jaana ottivat omaisuutensa autoa purettaessa ja lähtivät kotiin. Minä purin repun, pistin pyykit pyörimään ja tutkin viiden päivän fb-jutut, oli kertynyt yli 40 notificationia... Tyhjensin kameran, tilasin ruokaa ja möllötettiin koko loppupäivä sohvalla katsoen HIMYMiä jakso toisen perään.


Kylmyys ja sade vaikutti viihtyvyyteen ja jaksamiseen, vaikka ihan tuttua huttuahan tuon jo pitäisi olla, että juhannussää voi olla mitä on. On ollut hyvää juhannussäätä, joskus on käynyt pakkasella ja joku vuosi on satanut lähes tauotta.

Tärkeänä sivuhuomiona, että tän vuoden kovin hokema oli vittu fuck ass. Tämä on Loputon Gehennan liekki-dokumentista. Muutoinkin aiheet pyöri aika pitkälle Suamenlejjona- ja Sata nakkia-teemojen ympärillä. Alla Jaakko tiivistää Nummen yhteen kuvaan.

2 kommenttia:

  1. Eijei, mikä haikeus iski tätä lukiessa! Teidänkin leirissä näyttäisi olleen kovasti meno päällä. :D Oli kiva nähdä, vaikka vähän pikaiseksi näkemiseksi jäikin. Mutta ensi vuonna uudestaan sitten! :)

    VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)