maanantai 17. heinäkuuta 2017

Operaatio etupiha

Sen reilu 2,5 vuotta mitä oon tässä asunut, olen antanut etupihalle huomiota yhteenlaskettuna muutaman minuutin ja sekin kun toissa jouluna ripustin tuijaan jouluvalot. Kasvien hyvinvointi ei oikein ole ollut ensisijaisena mielessä. Viime kesänä tuija koki kovia ja hän ruskistui rumasti toiselta puolelta. Tänä kesänä se ajateltiin repiä pois. 2.6. sain käytyä tuumasta toimeen. Tuija revittiin irti ja koitin parhaani mukaan noita havujakin siistiä, mutta lopulta päädyin viskaamaan nekin mäkeen. Jäi tohon ton puskan lisäksi kahta lajia kukkivaa kasvia, että jos everything else fails ni ne on ainakin siinä.En tiedä puutarhanhoidosta muun muassa mitään, joten otin pihasta kuvan ja menin Plantageniin, että hei mä en tiedä yhtään mitä mä oon tekemässä, katso tästä kuva, mitä kivaa kukkivaa värikästä helppohoitoista tohon voisi laittaa. Mukaan lähti viisi kevätkaihonkukkaa ja kolme tarhasormustinkukkaa. Muina olennaisina ostoksina istutuslapio, puutarhahanskat ja multaa.


Ja ei kun istutushommiin. Ensimmäinen kerta sitä sellaista lystiä. Seuraavana päivänä hommattiin uusia aurinkokennovalaisimia Tokmannilta vanhojen tilalle. Niitä on tasaisin väliajoin mennyt rikki milloin mistäkin syystä. Näyttävät superkivoilta illalla/yöllä! Pihalaatatkin oli päässyt kulumaan. Niille ei tehty muuta kuin käsiteltiin samalla aineella kuin takapihan terassakin, joten siinä on nyt vähän vaaleampaa siellä ja tummempaa tuolla, mutta on se silti paljon paremman näköinen kuin alunperin. Noissa ylimmissä kuvissa näkyy hyvin tuo haalistunut alue.


Oon ottanut silloin tällöin kuvia pihan tilanteen etenemisestä, tässä välivaiheita.
Tänään eli noin 5,5 viikkoa istutuksesta tarhasormustinkukat on kivunneet kohti taivasta ja ovat kovaa vauhtia kasvattamassa kukkia.  Kevätkaihonkukkien osalta oon jo vähän luovuttanut - viidestä istutuksesta vain laitimmainen vasemmalla on kasvattanut siniliiloja kukkia, muille ei ole tapahtunut mitään suuntaan tai toiseen. Vanhoista kasveista puska laajenee laajenemistaan ja viikossa siihen on ilmestynyt vaaleanpunaista kukintaa, kaksi muuta kasvia on kasvaneet, mutta kukkivat vasta lähempänä syksyä.

Oli tuo alkuperäinenkin etupiha kivannäköinen, jos vaan olisi pysynyt elossa, mutta nyt on parempi, kun on väriäkin.


I did a thing! Well, a few things. First I ignored and let plants die, then I ripped stuff from the ground and planted new ones, and tadaa! It's still not in it's full glory, but getting there.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)