torstai 20. heinäkuuta 2017

Se aika vuodesta - Kesämöksäbileet

13.7. TO: Hain Eetun klo 16 töistä ja lähdettiin Somerolle. 1h 30min päästä oltiin mökillä. Heitettiin kamat sisälle, tehtiin inventaaria ja lähdettiin käymään kaupassa. Pistettiin sauna päälle ja vielä illalla Eetu lähti kotiin, sillä oli perjantaina töitä, mutta minä jäin jo mökille. Olin ottanut sähköpumpun mukaan ja pumppasin uimalelut ja aloittelin uutta kirjaa, mulla on nyt Karin Slaughtereita työn alla.

14.7. PE: Heräilin jo aikaisin, mutta tunnin-parin jälkeen kävin päikkäreille. :') Luin kirjaa, kävin suihkussa, pistin meikkiä naamaan. Ensimmäinen vieras tuli neljän pintaan, loput ripottelivat paikalle seuraavien vajaan kolmen tunnin aikana. Meitä oli 14 perjantaina ja lauantaina 17.Olin etelänmatkallamme edelliskuussa Tallinnassa sanonut Ksenialle, että onpa hänen huivinsa pehmeä. Se oli Ecuadorista tuotu alpakanvillainen noin kaksimetrinen huivi. Se toi mulle nyt lahjaksi samanlaisen, mutta erivärisen. Oih! En tiennyt elämässäni olevan alpakkahuivin kokoista aukkoa, mutta nyt se on täytetty.

Perinteisesti oli terassilla hengausta, juomaa, saunaa, vesileluja, uimista, grillausta, lakucalypse. Uutena tikan heittelyä, iskä oli pistänyt meille tikkataulun koivuun mun pyynnöstä. Testissä  oli jekkumunashotti, joka oli netistä löydetty etsimällä erilaisia jekkudrinkkejä. Ei kuulemma ollut ollenkaan niin pahaa kuin olivat kuvitelleet, limainen koostumus vähän haittasi.15.7. LA: Olin ylhäällä ysin pintaan, siivoilin siinä ja keräilin pulloja, ja melko aikaisin noi muutkin heräili. Eetu pisti Via Dolorosan soimaan ni kyllä se siitä. Lähdettiin ennen yhtätoista yhden autollisen voimin Somerniemen torille. Kyllä me siellä melkeen tunnin verran saatiin aikaa kulumaan.Pyörähdettiin mökillä. Yksi vieras oli lähdössä Espooseen kaverin 30-kymppisillä kakkukahveille ja olisi tulossa myöhemmin takaisin. Toinen vieras lähti noutamaan vaimoaan. Kauppareissua varten mun mukaan lähti  kolme henkeä. S-marketista löytyi mulle salaattikamat, halloumia, karkkia ja 3/4 osti jätskit. Muumi osti ankan ja kyniä, ankasta muotoitui monisukupuolinen, kaljuuntuva, corpsesilmäinen, isotissinen vittu fuckass-popedankka. Kuvassa ei ole edes sen final form.


Hippasin piti natseilla ja kertoa talon säännöt. Kuten, että jääkaappi on vain ruoille (ettei sitä tungeta kaljoja täyteen) ja laiturille ei mennä (ponttooni ponnahtelee sieltä kuitenkin ylös) ja tärkeimpänä, ettei Popedaa soiteta (oi kuinka vihaankaan sitä yhtä tiettyä uutta biisiä). Listalle ilmestyi vaikka mitä viikonlopun aikana, kuten hauskanpito kielletty, terassille ja käsilaukkuihin ei oksenneta (on tapahtunut) ja Marjuttia ei saa kiusata, sekä muita monia epäasiallisuuksia. :')


Mökillä kävin suihkussa ja meikkasin ja sitten olinkin valmiina... noh, istumaan rauhassa ulkona. Edellispäivänä oli ollut vähän vilpoisaa, mutta nyt oli semmoiset kivat 21 astetta ja hyvin tarkeni ulkona.

Osa hengaili terassilla, osa retkihuovalla ja uimaleluilla nurtsilla. Kuudelta kaikki poistuneet vieraat ja uudet vieraat olivat saapuneet. Maija oli tehnyt jallupätkisjuustokakun tuomisiksi. Oli tikkakisaa. Oli flunkyball-kisaa. Kun kaikki oli paikalla, otettiin yhteiskuva. Oli lappupeliä ja taas saunomista, uimista, grillausta. Parasta hyvää peruskesähuttua.

 16.7. SU: Nukuin pidempään kuin edellisaamuna, siivoilin taas ja tällä kertaa muiden herääminen kesti kauemmin ja oli vaikeampaa. Kuitenkin kahteen mennessä kaikki olivat nousseet, keränneet kamansa ja ehtineet vähän hengaamaankin. Jätin imuroinnin itselleni myöhemmäksi ajankohdaksi. Uusi ennätys tehtiin siinä, ettei kukaan unohtanut edes yhtä sukkaa mökille. Kaikelle löytyi omistaja.


Kahden pintaan mentiin porukalla Didimiin syömään, kuten tapana kesämöksäsunnuntaisin on. Melko nopeasti saatiin isosta porukasta huolimatta pitsut ja keput kaikille. Jonotimme ulos asti. Tästä porukka lähti kotiin ja minä ja Eetu mentiin palauttamaan pulloja.Takaisin mökillä Eetu lösähti sohvalle ja nukahtikin siihen kolmeksi tunniksi. Oli vissiin ollut rankkaa. :D Minä imuroin mökin ja luin terassilla, oli viikonlopun lämpimin päivä. Alkuillasta grillattiin, mutta kesken kaiken Eetu sanoi, että "Marjut, mä en pysty tähän" ja meni takaisin sohvalle ja minä jatkoin grillausta. Oltiin vielä yksi yö mökillä, kun molemmilla oli maanantai vapaa.

17.7. MA: Heräiltiin kymmenen aikoihin. Ruvettiin samantien pistämään kamoja kasaan, syötiin aamupalaa ja lähdettiin kotiinpäin. Mökki oli kuin uusi as in mitään ei pistetty rikki, wohoo! Ja sit äkkiä himppeen katsomaan Game of Thronesia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)