lauantai 16. syyskuuta 2017

Kirjoja, klovneja, kakkua, kavereita, kaljaa

Viikko sitten lauantaina kävin siskon kanssa katsomassa uuden It-elokuvan. Kirjana Se on luettu pariin otteeseen ja muistin verestämiseksi katsoin It-minisarjan vuodelta 1990. Kaksi jaksoa, kolme tuntia. En muistanutkaan kuinka huono se oli, siis ihan luokattoman kämästä näyttelyä suurimmalta osalta tyypeistä. Tai tiedä sitten oliko ohjaajassa vika. Kerralla en kyennyt katsomaan läpi. Uusi toteutus oli parempi. Pennywise oli suorastaan lutunen! Kirja tai kummatkaan leffat ei sillä tavalla pelottaneet, koska fobioihini ei kuulu klovnit. Mutta kuten aina, kirja on elokuvaa parempi. SPOILERIVAROITUS. Mietinkin koko leffan ajan, että tästähän puuttuu puolet kirjasta, mutta ennen lopputekstejä kävikin ilmi, että se oli vasta ensimmäinen osa. Aaawwwyyeaaaah!


Nyt kun Kingistä puhutaan, Instagram käy kukkaroni päälle. Katselin siellä ihmisten upeita King-kokoelmia ja sain päähäni, että kyllä mun täytyy hommata kaikki kovakantisina. Kirjahyllystä on kyllä jo vuosia löytynyt kaikki Kingin suomennetut kirjat, mutta tusina niistä on pokkareina. Samaan syssyyn ajattelin hommata loput Potteritkin, ruma tuo vajaa kokoelma, josta puuttuu kolme kirjaa. Kierrätyskeskuksesta löysin muutaman kirjan, facebookissa huutelemalla löytyi kavereilta kaksi muuta vaihtokauppahintaan ja huuto.netistäkin ehdin jo pari huutaa. Suomalaisesta kirjakaupasta kävin hakemassa uuden painoksen Uinu uinu lemmikistäni, vaikka se ei ollutkaan listalla. Mulla oli siitä jo kovakantinen versio, kierrätyskeskuksesta löytyi toinen versio pokkarina ja sitten vielä tuo uusin. Hups. Kahdessa päivässä kasvatin kirjasaldoani kahdeksalla kirjalla. Vaikka osa onkin vasta tuloillaan. Potterit on hoidettu pois alta, jatkan Kingin hamstraamista seuraavasta palkasta, etten ihan överiksi vedä.


Ellei! Sattuisiko kenelläkään olemaan alla lueteltuja kirjoja kovakantisina ja suomeksi. Ostan/otan pois!

Stephen King: Tukikohta, Hohto, Ennen aamunkoittoa, Yön äänet, Lohikäärmeen silmät, Kauhun vuodenajat osa 1, Naisen raivo, Epätoivon kaupunki


Mitäs muuta. Normaalit arkipäiväni kulkevat rytmillä työt-ruoanlaitto-Netflix-lukeminen-nukkuminen-repeat. Oon yrittänyt joulukuun tulevaa Tokionreissua varten opetella syömään puikoilla. Lopputulema on tähän mennessä ollut aika heikko, mutta edistystä on tapahtunut eli ruoka pysyy jotenkuten puikoissa. Oon miettinyt pitäiskö ihan varmuudeksi ottaa oma haarukka mukaan. :D


Kummitäti teki tiistaina yllätysvisiitin ja toi meille kakkua. Siis melkein kokonaisen suklaakakun. Lähetin avunpyynnön Jaanalle ja he tulivat Turon kanssa kakkuiltapalalle. Eilen käytiin heidän, Eetun ja parin muun kanssa Kaislassa pelailemassa lautapelejä - vanhoja tuttuja Kimbleä ja Dalmutia, mutta myös kaikille uutta aivan bränikkää Codenamesia. Oli mukavan yksinkertaiset säännöt, eikä ollut turhan pitkä, sitä tulee varmasti pelattua tulevaisuudessakin. Kaislassa on kukkuroittain pelejä asiakkaille, mutta me tuodaan omat pelit mukana. :')

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)