tiistai 17. lokakuuta 2017

Viikonloppureissu Riikaan

Long time no maailma, joten tähän väliin hätänen viikonloppureissu Riikaan!

13.10. PE: Tein normaalihkon työpäivän, olin kuitenkin tehnyt hippasen plussaa ja lopetin ajoissa. Sisko ja täti oli tässä mua kahden jälkeen hakemassa hakemassa. Täti meinas, että teillä ja kentällä on kauheet ruuhkat, mutta ei missään mitään. Eli noin ikuisuus jouduttiin odottelemaan boardingia kentällä.

Klo 16 alkoi boarding ja 16.30 ns. mentiin menee. Oli pienin kone, missä oon koskaan ollut. Rivissä 2+2 ihmistä ja rivejä 19-20. Muutenkin nousu ja lasku oli normaalia epämääräisempää. Eikä siinä vielä kaikki! Ensimmäistä kertaa käytettiin AirBalticia ja onneksi luin tarkkaan sähköpostini ja tein check-inin molemmille lennoille kotona ennakkoon ja tulostin boarding passit, koska sen hoitaminen kentällä olisi maksanut 30e ekstraa/suunta.

Lentoaika oli miellyttävän näpäkkä tunti ja 17.30 oltiin perillä. Etsittiin ongelmitta Narvesen-kioski, josta ostettiin hulppeaan 1,15e hintaan bussiliput. Bussikin löytyi helposti, se olikin parkkiksen ainoa bussi, ja matkustettiin sillä vähän vajaa 40min keskustaan. Ei tiedetty missä jäädä pois, joten jäätiin siinä missä suurin osa muistakin matkustajista. Päädyttiin samantien Stockan Hulluille päiville... Eli jäätiin Stockan edessä pois ja kipaistiin sisällä käyttämässä wifiä, jotta löydettäisiin hotellille.


Hotellia ennen löydettiin sen naapurirakennuksessa sijatseva ostoskeskus, jossa oli Rimi-ruokakauppa. Lähimmän ruokakaupan olinkin jo kotona googletellut. Pyörähdettiin siellä tutkimassa tarjontaa ja ostamassa iltapalaa. Kaikki oli niiiiiin halpaa! 1,5 l vettä, karkkipussi, kreikkalainen salaatti ja sushiläjä 5,50e. Siis 8 sushipalan paketti 2e, wooot! Eikä ollut mitään kuivaa kämästä sushia, vaan ihan älyttömän hyvää.

Hotelli oli siis ostoskeskuksen viereinen rakennus. Boutique Hotel Man-Tess, kartano 1700-luvulta. Pulitettiin kahdesta yöstä 98e. Respan tädillä oli kovasti meille asiaa ja pyytämästäni kartastakin se osoitteli ja merkkasi muun muassa kaiken. Ei sillä, palvelualttius ok ok. Kotiuduttiin huoneeseemme, joka oli yllättävän iso ja katto korkea. Asetuttiin taloksi ja syötiin iltapalaa. Merkkailin karttaan nähtävyydet, jotka aiotaan kiertää ja kirjoitin reissuissani pitämääni matkapäiväkirjavihkoon. Ysiltä oltiin jo sammuneita, mutta ensimmäisenä iltana ei ollutkaan tarkoitus saada mitään aikaan.


14.10. LA: Yö meni hyvin korvatulpilla, ikkunat ei eristäneet ääntä alkuunkaan. Kaikki kuului kadulta sisälle ja se oli huoneen ainoa huono puoli. Sisko sen sijaan ei herännyt niinkään virkeänä, vaan se oli yön aikana saanut flunssan. Kello soi kasilta ja ysiltä oltiin aamupalalla.

Tultiin nopeesti vielä  huoneen kautta, otettiin kamat ja etenkin sateenvarjot mukaan (koko päiväksi oli luvattu sadetta) ja lähdettiin klo 9.30 kaupungille. Etäisyydet oli naurettavan lyhyitä, kaikki oli melkein vierekkäin. 1h 20min päästä oltiin nähty St. Peter's church ja sen edustalla ollut Grimm-patsas, Mustapäiden talo (tai pikkupikkuinen osa siitä, se oli aika piilotettu), Dome cathedral, Kolme veljestä-talot (näiden kanssa meni vähän etsimiseksi), Cat house, Ruutitorni, vahingossa eksyttiin Bastion hill-puistoon ja siitä nähtiin jo Vapauden muistomerkki. Matkalla takaisin hotellille tuli oopperatalo vastaan.Tunnin verran leppuuteltiin noinkin rankan rupeaman jälkeen huoneessa. Olihan kellokin jo melkein 11, huhhuh! Onneksi oltiin jo kotona tutkittu säätiedotuksia ja otettu sateenvarjot mukaan, koko päivä tuli vettä miltei nonstoppina.

Lähdettiin etsimään ruokapaikkaa. Samalla löysin Bubble wafflen, jota olin jo kotona himoinnut. Googlen lupailemasta lähimmästä gluteenitonta tarjoilevasta ravintolasta myytiin ei oota, jatkettiin samaa tietä eteenpäin katsellen muita ravintoloita, kaikissa sama juttu. Päädyttiin halvempaan ja jo hyväksi havaittuun vaihtoehtoon ja käytiin ostamassa Rimistä sushia.

Tultiin takaisin hotellille syömään. Jätettiin iltapäivälle art nouveau-alue ja sunnuntaille central market ja keksin yhden jutun seuraavalle päivälle lisääkin: observation deckin eli näköalatasanteen. Toi pipipää nukahteli ja minä koitin vähän lukea, mutta ummistinkin simmuni hetkeksi, en tosin nukahtanut.

15.30 jälkeen lähdettiin joenvartta pitkin käppäilemään kohti art nouveau-aluetta. Se "main" katu ei oikein vakuuttanut ja vähän koitettiin muuallakin pyöriä, mutta meh. Satoi tietysti lähtöä lukuun ottamatta koko ajan ja farkut alkoi imuuttaa vettä ylemmäskin lahkeita. Maiharit on mun ainoat vedenpitävät kengät ja niissä jalkapohjiin alkoikin sattua. Pysyin kuitenkin kovana! Ja hitaana. Myöhemmin havaitsin kaksi valtavaa vesikelloa päkiöissä, jes.


Paluumatkalla mentiin Bubble waffleen, mutta koska siellä vohvelinsaantiaika oli 30-40 min ja kaikki istumapaikat varattu, ei jääty odottelemaan. Sisko kävi vielä Rimissä ilta(päivä)palaostoksilla ja hotellilla oltiin takaisin 17.30 aikoihin ja pidettiin ruokailutauko. Mulla oli vielä edellispäivänä ostettu kreikkalainen salaatti (1,59e!!!) jemmassa.

Seiskan pintaan lähdettiin iltaelämään! Etsittiin Riikan ainoa rokkibaari ja niin ikään ainoa Suomi-baari Karjala nimeltänsä, muttei käyty kummassakaan sisällä. Kierrettiin se hotellin viereinen kauppakeskus läpi. Hypistelin HM:ssä keksimonsterijumpsuittia, mutta meillä ei kummallakaan jäänyt mitään mukaan. Siirryttiin takaisin hotellille ja oltiin 20.30 nukkumassa.


15.10. SU: Tapettiin huoneessa aikaa 11.40 asti, kun klo 12 olisi viimeistään ollut check out. Luin, pakkasin, kävin aamupalalla.

Ja ulooos. Käytiin hakee Rimistä päiväksi ruoat (viimeinen Rimi-kerta, viimeiset sushit, sniff!) ja jatkettiin Panorama Riga Observation Deckille eli Latvian tiedeakatemian näköalatasenteelle. Lippu sinne oli reissun kallein yksittäinen ostos, 5e. Nyt oli jo paljon parempi sääkin eli paljon kivempi mennä katselemaan näköaloja.


Jatkettiin Central marketiin, niitä oli neljä isoa hallia, joiden ohi jo oltiin kuljettu näköalatasanteelle mentäessä. Pihakin oli torimyyjiä täynnänsä. Aika nopsakasti oli hallit läpi kävelty, kun ei mitään oltu ostamassakaan. Hallista toiseen pystyi kävelemään sisäkautta, vaikka kakkoshalli olikin tyhjillään.

Ja sit Stockan Hulluille päiville, oh noh. Tai no, sisko kiersi Stockan läpi, minä paikansin hyvän istumapaikan ja odotin siinä sen aikaa selaillen Hullujen päivien mainoslehtistä. Yhdet hienot lakanat olis ollut, mut meh. Onhan sitä lakanoita jo monta paria kotona. Siskon tullessa takaisin käytiin yhdessä Stockan Herkussa (vai mikä sen paikallinen nimi nyt sattuukaan olemaan) ja sieltä ostin vettä ja mitäliepitkulaleivonnaisiaolikaan. Palattiin mun istumapaikalle, jossa pidettiin ruokatauko.


Siirryimme opasteiden avulla kohti kentälle meneviän bussien dösäriä, ostettiin liput Narvesenistä ja odoteltiin hetki bussia. Tällä kertaa käytettiin minibussia, joka oli reilussa 20 minuutissa kentällä. Siirryessämme security checkiin oltiin molemmat niin epäilyttävän näköisiä, että meidän käskettiin ottaa kengät pois ja meiltä otettiin pyyhkäisynäytteet käsistä. No problem.

Porttimme oli tietenkin lähes vihoviimeisessä nurkassa toisella puolella kenttää, lyllerrettiin sinne poiketen samalla parissa myymälässä. Oltiin taas liian tehokkaita, kun lähdettiin kentälle päinkin 2h ennen kuin oli tarkoitus. Että oli kyllä kentällä taas aikaa ihmetellä maailman menoa. Sain hyvin luettua kirjaa eteenpäin.

Meidän kone lähti 18.25 ja 19.30 oli perillä. Eetu tuli meitä hakemaan. Heitettiin sisko kotiin. Vaikka olin ihan silmät jo killissä, saatiin silti käytyä kaupassa, hakemassa paketti postista, tehtyä iltapalaa ja katsottua jakso Dexteriä.


TL;DR Nätti vanhakaupunki, lyhyet etäisyydet, kaikki superhalpaa (meni sentilleen 30e ja olin sentäs sortunut reissun huumassa useisiin turhiin ostoksiin), hyvä jes!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)