keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Juhannusta silmällä pitäen eli päiväreissu Tallinnaan

Avopuolisolla oli pitkät viikonloppuvapaat tiedossa. "Lähdetään reissuun" huudahti hän, kunnes muistettiin, että oltiin jo sovittu leffatreffit + oltiin menossa kaverin synttäreille. Hyvin olisin minäkin pitkän viikonlopun loihtinut ottamalla vappuaaton vapaaksi, mutta päädyttiin sitten tällaiseen ei-niin-reissuisaan reissuun eli päiväristeilylle Tallinnaan.

Sunnuntain ollessa kyseessä uskaltauduttiin autolla Katajannokalle ja löydettiinkin hyvin parkkis. Haettiin satamasta lippuset ja odoteltiin puolisen tuntia, että päästiin laivaan. Mentiin kahvilan puolelle, naatittiin aamupalaleivät ja luettiin Pottereita. Käytiin taxfreessä tekemässä hintaseurantaa ja etsittiin uusi sopiva paikka lukemiselle.


Tallinnassa oltiin klo 13. Käytiin SuperAlkossa tutkimassa hintoja, muttei vielä ostettu mitään. Paitsi vettä kyljessä olevasta kaupasta. Käytiin syömässä Eetun ehdottamassa Scotland Yardissa, vedettiin rapeita possunkorvia ja pääruoaksi Eetulle ribsejä ja mulle lihapataa. Känniset suomalaiset huuteli toisiin pöytiin, hävetti. Käveltiin pieni hetki kaupungilla ja palattiin SuperAlkoon ostoksille. Yhteiseksi kymppipäkki viinaa ja mulle lava Somersbytä Nummirockiin. Viime vuonna meni 10 siideriä koko festarin (ke-su) aikana, joten vähänhän tämäkin saattaa ylilyönti olla, mutta ainakaan ei lopu kesken!


Laivaan pääsi samantien, vaikkei kello ollutkaan vielä paljon mitään. Etsittiin pubista hyvä paikka ja avattiin jälleen kirjat eteemme. Siinä melkein koko laivamatka takaisin luettiin. Eetu piti paikkaa ja katsoi tavaroiden perään, kun kävin taxfreestä ostamassa hedelmäturkkareita shottien tekemiseen ja minä pidin paikkaa ja katsoin tavaroita, kun Eetu kävi ostamassa kalijaa. Kerran tuli joku umpikänninen ukko istumaan viereen, yritti jotain lauseita muodostaa ja kuolasi mun repulle, kunnes järkkäri tuli noukkimaan sen siitä pois. Loppumatkaksi siihen istui joku paljon asiallisempi ja hiljaisempi pariskunta.

Kuusi viikkoa Nummeen! Juuri äsken julkaistiin päiväkohtaiset aikataulut. Monta "vois käydä katsomassa, muttei harmita, vaikka jäis näkemättäkin"-bändiä, mutta vain yksi pakollinen eli Before the Dawn. Woop woop!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)