maanantai 2. heinäkuuta 2018

Tuska 2018

Tuska ei ole koskaan ollut mun juttu. Kävin 2008 ja 2009 Kaisaniemi-aikoina molempina tunnin-parin verran pyörähtämässä sunnuntaipäivinä. Toisen kerran Eluveitien takia, toisen kerran sain ilmaisen lipun. Meeh, not impressed. Paljon mieluummin hengasin siinä ulkopuolella.

Tammikuussa Tuska ilmoitti kiinnittäneensä Body Countin esiintyjäluetteloonsa ja se oli sillä myöten selvä. Kuin siistiä ois nähdä! Ostin siis varmuuden vuoksi samantien 3 pv:n lipun, että testataanpa nyt tuo Tuska ja Suvilahti kunnolla.

Perjantaina töiden jälkeen otin päikkärit, jotta jaksaisin valvoa. Kuuden jälkeen olin Suvilahdessa, autonikin sain hyvin ilmaiseen parkkiin. Ensitöikseni koin twilight zonen eli narikka-alueen, johon porukka tuli bändien välissä juomaan omia juomiaan. Siinä jo olikin tuttuja ja lisää tuli koko ajan.Jonotin 50 min merchandise-kojulle, josta ostin kalliin Body Count-T-paidan ja samaan aikaan tiskille päässyt erittäin humalainen mies aikansa pohdittuaan (ihan niin kuin siinä vajaan tunnin jonottamisessa ei ollut aikaa pohtia mitä haluaa) ja paitoja silmäillessään sai mongerretuksi "onko teillä InFlamesin paitoja"...

Katsomassa kävin Arionin ja sitten sitä Body Countia eturivistä, kun siinä sopivasti sattui tilaa olemaan. Huhhuhhuh mitä kova! Kaikkia kovimpia biisejä ja viihdyttäviä välispiikkejä, pidin kovasti Ice-T:n ulosannista. Lähemmäs 20 ihmistä laskin crowdsurffaavan vartijoiden syliin. Vuoden keikka 2018, uskaltaisin sanoa. Keikan loputtua odotin kyytiläisiä porttien ulkopuolella ja kaikki kaverit, jotka ehdin vielä moikata, olivat keikasta ihan liekeissä. Tästä siis ihan kiltisti kotiin niin seuraavana päivänä jaksaisi taas.

Lauantaina otettiin Eetun kanssa matkan varrelta kaveri kyytiin ja ajettiin Suvilahteen. Aikalailla suoraan syöksyin katsomaan nostalgia huuuruissa Kuusysejä. Olin matkalla sanonut toivovani, etteivät soita mitään alle 10 vuotta vanhaa materiaalia. Eivätkä soittaneet kuin vain yhden uusimmalta, yhden vuodelta 2009 ja kaikki muut oli vanhempaa. Success!


Hetki twilight zonea, jonka jälkeen porukalla katsomaan Carpenter Brutia. Ihan ok, oli hyvät bileet, mutta ei kuitenkaan ihan minun mieleeni. Keikan jälkeen keräännyttiin kavereiden kanssa kasaan ryhmäkuvaa varten, jonka jälkeen jokainen taas meni omiin suuntiinsa. Muina bändeinä tuli vahingossa nähtyä biisinpuolikas Beast in blackia, Mokomaa ja Emperoria. Istuin puolisentoista tuntia twilight zonella kavereiden kanssa, kunnes päätin, että eiköhän mun osalta Tuska ollut tässä.

Kävin kaupassa ja tulin kotiin, söin ja pötköttelin hetken, kunnes lähdin kympiksi hakemaan porukkaa Tuskasta ja jatkettiin Baseen. Sinnehän kaikki kuitenkin Tuskasta jatkaisi. Mulla oli siellä enivei treffit klo 23 kaverin kanssa, hän osti multa rannekkeen, kun ei siellä mitään mulle ollut sunnuntaina. Hetki vielä baarissa ja sitten kotiin puolen yön jälkeen.


Tuska ei tehnyt tälläkään kertaa suurta vaikutusta. En lähtisi sinne pelkästään kavereiden takia (toisin kuin Nummeen), vaan bändien on oltava tarpeeksi mieluisia. Joita ne eivät siis ole olleet oikein minään vuonna. Nyt kuitenkin oli tuo Body Count ja pari muuta ja kyllähän siellä tuppasi koko ajan kavereihin, tuttuihin, tutun tuttuihin, blogituttuihin ja muihin naamoihin törmäämään.

Festarit olivatkin sitten tämän vuoden osalta siinä, ellei nyt yhtäkkiä jotain ihmeellistä ilmaannu. Sen sijaan kesälomaan on kolme viikkoa ja sitten alkaakin matkailu. Whii!

2 kommenttia:

 1. Huh huh, tunnin jonotus paitaa ostamaan kuulostaa jo aika hurjalta. Kävin Tuskassa joskus melkein 10 vuotta sitten ja siitä ei kyllä mitään tuollaista jäänyt mieleen :D Kiva että oli edes joku hyvä keikka kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, miksei sähköpostiin tule enää uusista kommenteista ilmoituksia, on ihan jäänyt nää huomaamatta!

   Kyllä Tuska tarvitsee tulevaisuudessakin Body Countin tai vastaavan, että viitsisin sinne lähteä. :P

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)