maanantai 1. lokakuuta 2018

Tämän vuoden levyt ja tarinat niiden takana

Oon tänä vuonna hankkinut enemmän levyjä kuin viitenä edellisvuonna yhteensä. Löydän hyvin harvoin uusia bändejä ja viiden vuoden THE jutut on olleet Dynazty ja Ricky-Tick Big Band. Muuten oon sitä mieltä, että ennen oli kaikki paremmin ja kuuntelen lähinnä samaa musiikkia, mitä kuuntelin 2000-2010.

No mutta kuitenkin! Tässä lista tänä vuonna hommaamistani levyistä.

Body Count - Bloodlust
Body Count - Manslaughter
Body Count - Body Count
Amorphis - Queen of time
Dynazty - Firesign
Ricky-Tick Big Band - Pidä valot päällä


Ostin Tuskalipun yksinomaan Body Countin takia, vaikken sitä edes sillälailla ns. täysii ollut kuunnellut tahi fanittanut, vaikka useita biisejä tiesinkin. Se oli semmonen "olispa kyllä hauska nähdä livenä". Keikka vakuutti (vuoden keikka!) ja seuraana päivänä pistin tilausta menemään. Ice-T on kovis!

Amorphista kuuntelin kuuntelemalla ennen tätä kesää Eclipsen aikaan eli vuonna 2006. Jotenkin kaikki radiobiisit sen jälkeen kuulosti kaikki samalta, eikä kiinnostanut tutustua sen enempää. Onhan heillä kyllä täysin tunnistettavissa oleva oma soundi nytkin, mutta jokin heräsi minussa The Been ja Amongst starsin kuullessa ja ajattelin, että pistetäänpä nyt tuo Queen of time tilaukseen noiden Body Countien yhteydessä. Ja on muuten tullut kuunneltua! On nuokin varmaan tullut pariin kertaan vahingossa nähtyä, mutta en tähän hätään muista kuin Nummirockin kahden vuoden takaa.

Dynazty, mun uusin rakkaus vuoden 2016 keväältä, iski lujaa, kun The Human Paradoxia soittivat radiossa kovasti. Nousi suosikkibändilistalle sijalle 4 (koska siellä noin ikuisuuden kärkisijoja pitäneet Sentenced, Charon ja Entwine ei niin vaan väisty). 2016 kävin heitä katsomassa On the rocksissa ja oli ihan super hyvä, viime vuonna John Smithissä ja tänä vuonna taas On the rocksissa  viime kuussa. Aiiii että! Levyt Titanic mass ja Renatus on ollut niiden hommaamisesta lähtien autossa. Auto on siis mun ainoa paikka, jossa kuuntelen levyjä.

Ja sitten jotain ihan muuta. Ricky-Tick Big Bandin Julkinen sana-biisi soi kevättalvella 2013 radiosta ja heti kotiin päästyäni piti googlettaa mistä biisistä oli kyse. Ja se oli sitten menoa. Niin hyvää fiilistä! Kyseessä on jazzia ja hiphoppia yhdistävä bändi, johon kuuluu kapellimestari, 3 suomiräppäriä ja 17 hengen orkesteri. RTBB:n oon nähnyt livenä 2013 Tavastialla, 2016 Tampere-talolla ja 13.10. oon menossa katsomaan Sellosaliin.


Ja edellisvuodet perspektiiviä antamaan.

2017:
-

2016:
Dynazty - Titanic mass
Dynazty - Renatus

2015:
Ricky-Tick Big Band - Korottaa panoksii
Entwine - Chaotic nation

2014:
-

2013:
Ricky-Tick Big Band - Burnaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)